Virtuózok

2020. május 08. 16:31

Még onnét is elbocsátották a munkavállalók jelentős részét, ahol legelőször segített a kormány, és hol van még a vége.

2020. május 08. 16:31
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán
Élet és Irodalom

„Egy hónapja járt az ATV stúdiójában Parragh László, ahol arra a kérdésre, miért nem azokban az ágazatokban avatkozik be a kormány, amelyekben már eddig is sokan vesztették el állásukat, az iparkamarai elnök ezt válaszolta: »Most erre mit mondjak? Annyi ember ment tönkre az elmúlt napokban, és most is megy tönkre, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni.« A kérdés persze nem az volt, hogy ő vagy a testület mit tud tenni, hanem arra irányult, neki mint Orbán egyik kengyelfutójának van-e tudomása arról, miért nem ott segít a kormány, ahol már április első hetében is sok volt a munkanélküli. Hogy a válságkezelés egyik szaktekintélye már az elején sem tudott semmit a válság kezeléséről, az akkoriban meghökkentő volt, de mára annyi ellentmondásos nyilatkozat, slendrián fogalmazású határozat, miniszteri levél született, hogy már senki sem emlékszik rájuk, egymást szorítják ki az emlékezetből.

Pedig Parragh mondata történetesen az utolsó szóig igaz: csakugyan nem tudnak mit kezdeni a válsággal. Még onnét is elbocsátották a munkavállalók jelentős részét, ahol legelőször segített a kormány, és hol van még a vége. Az idegenforgalomnak kampó – mutatott rá a kormányfő, és Palkovics miniszter még azon a héten bejelentette, hogy a turizmus támogatására 600 milliárd forint jut. ​A munkáltatók általános véleménye szerint a segélyezés rendszere ki sincs dolgozva, és hát ahol korrupció van, ott korrupció van: semmiféle közbizalom nincs arra vonatkozóan, hogy a válságprogram keretében oda jutnak a pénzek, ahova kellenének.

Időközben föltűnt a képernyőkön egy másik virtuóz, Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője. Neki, ha lennének is gondolatai, valószínűleg ő sem hinne bennük, ezért a legbiztosabb, egyben a leglaposabb szöveget mondja. Részben, hogy eddig egy pozitív forgatókönyv valósult meg, amennyiben »sikerült a járványgörbét alacsonyan tartani«, másrészt, hogy »fokozott óvatossággal kell belépni a védekezés második szakaszába«. Ez a két gondolat az alfa és az ómega. Minden, ami ezen kívül esik, meg­vá­la­szolatlan marad, vagy az általánosság olyan szintjén kap magyarázatot, aminek már semmi értelme. Két hete nyüglődik azzal, miért nem jut az egyik parlamenti képviselő kórházi adatokhoz. Végül abban maradt magával, hogy a hivatalos válaszadási határidő 30 nap, és különben sem várható el egy kórházigazgatótól, hogy amikor életeket ment, adatokkal foglalkozzon. Lapos és főleg lekezelő gondolat, mert egy kórházban nemcsak kórházigazgatók dolgoznak, hanem gyógyítással közvetlenül nem foglalkozó adminisztrátorok is. Kicsinyes, belátom, de rámutat a veszélyhelyzet másik aggasztó pontjára: arra, hogy a lakosság nemcsak kimarad a segélyprogramokból, de megbízható információkat sem kap.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2020. május 09. 21:30
A cikk írója, Kovács Zoltán kb. fél évvel ezelőtt egy esti ATV stúdióban lezajlott vitaműsorban azt mondta hogy: az Orbán kormány olyan rettenetes, hogy ennél még az anarchia is jobb lenne. Én a véleményét csak ennek tükrében tudom értékelni. Szerintem egy véleményvezér értelmiséginek sokkal nagyobb felelősséggel kellene nyilatkoznia, ha nem a liberálisok által elvetett kategóriába tartozó nemzet és a haza, de akkor legalább az emberiesség érdekében. Számomra a balkáni háború azt bizonyította, hogy nem lehet egy országban annyira rossz a helyzet, hogy ne legyen jobb mint egy polgárháború és az anarchia. És akkor jön Kovács Zoltán és azt mondja, hogy anarchia kell. Az anarchiában ki és hogyan oldaná meg azokat a problémákat, amelyeknek a megoldatlanságát ebben a cikkében a kormány szemére veti? Még Puzsér Róbert is (aki kormánypártinak egyáltalán nem nevezhető) azt írta, hogy az ellenzék polgárháborús hangulatot szít. Az ellenzéknek ez a féktelen Orbán-gyűlölete nem fog egyetlen FIDESZ szavazót sem az ellenzékhez átcsábítani, de nem is az a cél. A cél a saját, ellenzéki tábor radikalizálása, hátha akad majd köztük egy merénylő..........
krisztoforo48
2020. május 09. 10:28
Cégek,adatok,konkrétumok?Akkor rágalmazás!
zsoltkom2
2020. május 08. 23:57
Hát Orbánnak már nem lesz 2/3-a. Igazából, amit most csinál az hasznos a magyar társadalomnak... lesz itt kijózanodás.
briganti
2020. május 08. 23:12
Te kovácsszsar! reggel kérdezd meg magadat a tüköreben, hogy mi értelme van a létednek? nem látod, hogy te eddig is egy szerencsés flótás voltán - gerinc nélkü!!!!! -, eleget kaptál. de mit akarsz adni? és kinek? ezen mélázz el te okádék mocsok.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!