Vallásgyalázás futószalagon

2020. május 18. 20:04

Sem Kuncze Gábornak, sem másnak nem lenne szabad a szájára venni, kifigurázni azt, aki szakmailag és emberi téren is magasan az őt kigúnyolók fölött áll.

2020. május 18. 20:04
Karaffa Attila
Vendégszerző

Érdekes tendenciák. Mintha a járvány alatt egyszerre kezdene elharapózni ellenzéki oldalon a vallásgyalázás, a „merjünk kicsik lenni” politika és az elszakított nemzetrészeken élő magyarokkal szembeni ellenérzés. 

Niedermüller Péter után most a „levitézlett” (egyben bocsánatot kérek a vitéz szó használatáért az arra érdemesektől), hajdani belügyminiszter Kuncze Gábor gondolta úgy, hogy kifigurázza a kereszténységet és az országos tisztifőorvost. Az SZDSZ egykori pártfunkcionáriusa az egyik bejegyzésében Müller Cecília tisztifőorvost Jézus Krisztusként ábrázolja, és alatta bibliai idézetként idéz attól a személytől, aki nap mint kiáll a kamerák elé, és pontos leltárt ad az ország állapotáról. Aki biztat és óv mindenkit.

Sem Kuncze Gábornak, sem másnak nem lenne szabad a szájára venni, kifigurázni azt, aki szakmailag és emberi téren is magasan az őt kigúnyolók fölött áll. Miközben

Müller Cecília nem kérkedik munkájával, csak teszi a dolgát, mindenkiért. Jobboldali és baloldali szavazókért egyaránt.

A vallásgyalázás eme újabb formája sajnos azt mutatja, hogy valami nagyon nincs rendben azoknál, akik magyar földön magyar ember szidnak. Mintha megrendelésre gyártanák ilyen bejegyzéseket az ellenzéki oldalon. 

Magyarként, keresztényként és egyáltalán emberként is elítélem a vallásgyalázás eme formáját. Kuncze Gábor ahelyett, hogy bejegyzéseivel sérteget, és megbánt sok millió magyar embert, inkább elgondolkodhatna azon, hogy a válságkezelésben ő mi mindent tett. Vagy épp nem tett.

Miért szükséges ezekben a nehéz időkben is a másikat gyalázni, megsérteni?

Vajon belegondolt-e a tapasztalt politikus, hogy ezzel a bejegyzésével hány millió ember érzéseibe, hitébe gázolt bele?

A vasárnapi szentmisén, ahol a kialakult helyzetre való tekintettel csak kétméterenként ülhettünk a padsorokban, azokért is imádkoztam, akik nem hisznek Istenben. Nagypénteken is elhangzik a csonkamisén a fohász a pap ajkáról. Örömmel a szívember érkeztem a szentmisére, hogy végre hosszú idő után részt vehessek az élő liturgián. Gondolom, ezzel hasonlóan vannak a más felekezetű embertársaim is. Fontos számunkra a vallás, a hit. Ezért is sértő, hogy a legnagyobb vészhelyzet közepén vannak emberek, akik nem segítő jobbot nyújtanak, hanem inkább a méregpohárhoz nyúlnak. Mérgezni szeretnék a társadalmat, a nemzetet. 

Mondjuk nemet az ilyen próbálkozásokra, és inkább erősítsük egymást testben és lélekben egyaránt! Ránk fér Trianon 100 éves árnyékában…

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barany
2020. május 19. 20:24
Kuncze hitvány senkiházi. "Jellemét" jól bemutatja, mostani ocsmány viselkedése mellett, a következő eset is. Egy Ausztráliába menekült magyar nő felismerte, és feljelentette az őt annak idején megkínzott volt ávóst. Az ügyben az ausztrál hatóság a magyar belügytől kért véleményt. Kuncze minisztériuma képes volt olyan állásfoglalást kiadni, hogy az ÁVH nem folytatott kínvallatást.
Sulammit
2020. május 19. 19:15
Ráadásul Kuncze, Kecskeméten járt gimibe a piaristákhoz. Kitűnő tanárok tanították, de nem erre a vallásgyalázásra. Annyit elárulok, hogy az osztálytalálkozójukon, Kunczét, még anno nagy megvetéssel és utálattal fogadták az osztálytársai. Azt nem tudom, hogy a többire el mert-e menni.
toef36
2020. május 19. 18:51
Kuncze nem egy kis Cupido! Ő egy nagy stupido!
BőröndÖdön
2020. május 19. 17:28
Cilike egy bűbájos,falusi körorvos....semmi több...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!