Pandémia és szellemünk, lelkünk

2020. május 26. 09:54

Négy pontban arról, hogy miképpen újuljon meg az ember vírustámadás után.

2020. május 26. 09:54
Mohás Lívia
Magyar Nemzet

„Másféle szempontokra is szükség lesz a világjárvány után, mint amikről hallunk. Azt már tudatosítottuk, hogy a gazdaságot gyorsan talpra kell állítani, az értékteremtő munkát mindenütt be kell indítani. Tudjuk, a hulladékkal teleszórt folyókat, vizeket ki kell tisztítani. A levegő gátlástalan szennyezését – ahogyan a járvány előtt tettük – szükséges alaposan csökkenteni. Erdők, mezők, városi parkok, utcák, gyárak legyenek olyan tiszták, akár a ragyogóra mosott üvegpoharak. Bőven sorolhatnám még a külső terek megújítandó részleteit. Szerencsére sok jó írást olvashatunk erről, hallhatunk, figyelhetünk okos beszélgetéseket a média csatornáin. Mindez nagyszerű.

Mindez roppant kevés.

Mélyebbre kellene ásni! És célpontba helyezni az ember belső tereit. Miképp újuljon meg a szellem és a lélek a vírustámadás után? Külső terek, belső terek végzetesen hatnak egymásra, kölcsönösen építheti, gazdagíthatja és rombolhatja, mérgezheti egyik a másikat. Bármelyikük hiányzik a tettek palettájáról, csámpás lesz az eredmény, billeg, aminek szilárdan kell állni.

A mélyebbre figyelés elindítható onnan: mi a Teremtő gondolata a pandémia utáni emberről? Mi a keresztény működés alapja most, a jelenben? Ha szívesebben támaszkodunk egyszerűbb, földibb nagyságokra, a Természetre és Gaiára, a Földanyára, ezt is tehetjük. Mit üzennek égi és földi nagy erők a kataklizmákkal, özönvízzel, Bábel tornyával, sáskajárással, spanyolnáthával, cunamikkal, koronavírussal?

Lehetséges, hogy a Természet immunrendszere beindított egy gyógyulási folyamatot a Covid–19 és a klímaválság képében. Jim Loveloch elmélete szerint a Föld élővilága önszabályozó rendszer, Gaia élőlény. Mi, emberek vagyunk az idegrendszere. A világegyetem teljessége arra tart, hogy a Föld tudatos lénnyé váljék. A soron lévő evolúciós ugrás az, hogy Gaia nemcsak tudatos, hanem öntudatos Földanya legyen. Pierre Teilhard de Chardin világhírű jezsuita filozófus és természettudós hasonló irányba halad, mikor a világegyetem és a Föld fejlődéséről beszél. A Földnek gondolkodóburka van (nooszférának nevezi) élő, érzékeny protoplazmaburok, gondolkodó réteg, összesíti az emberi tudatok energiáit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. május 26. 16:26
A szöveget nem olvastam el, annyit láttam belőle, hogy sorolgatja, mit kéne feladni. Ennek pont annyi értelme van, mint egy repülőgép tervezését azzal kezdeni, hogy "adjuk fel a gravitációt". Soha senki nem tudna repülni, ha fel kéne adnia a gravitációt. Ami LEFELÉ HÚZ, annak az erejét nem fogod tudni feladni soha. Azt csak meghaladni lehet egy másik törvénnyel, ami lehetővé teszi, hogy (ideiglenesen, amíg tartja a szusz) felébe tudj emelkedni a lefelé húzó erőknek. De a lefelé húzó erőket önmagában, csak úgy, poénból NEM LEHET feladni. Az ember nem eshet felfelé. Tehát csak keresni lehet valamit, amivel képes vagy a "levegőben lebegni" vagy épp "szárnyalni" és úgy tenni, mint aki nem zuhan. De a zuhanásból, önmagában, nem lehetséges kisétálni. Az összes olyan prédikáció, ami arra épül, hogy ezt meg azt add fel, kerüld el, tök hülyeség, és a szerző totális inkompetenciáját bizonyítja. A drogosokat sem azzal hozzák le a szerről, hogy "kerüljék el", hanem megtanítják őket más módon élni, másnak örülni, más célokat kitűzni és azért megküzdeni. Aki ezekre képtelen, az a drogokat sem tudja elkerülni, mert nincs helyette más, nincs helyette semmi, ami fölé emelné. A legtöbb ember képes úgy "lebegni", hogy ne zuhanjon bele a drogfüggőségbe, de ez nem azt jelenti, hogy akkor mindenre képes. Mindenkinek megvan a maga szintje, ahol még képes meghaladni a gravitációt, de egy nagyobb erő őt is földhöz veri. Ahhoz, hogy onnan kievickéljen, nagyobb dózis kell abból a képességből, amivel tud lebegni, és nem pedig nagyobb dózis az olyan értelmetlen és fölösleges szövegekből, hogy kerülje el a zuhanást. A zuhanás, a gravitáció maga az alaptörvény, ami mindig érvényes.
egyvilág
2020. május 26. 13:42
Egy igen alapos és pártatlan áttekintése a koronavírus helyzetnek, politikai és gazdasági vetületeinek és a közállapotoknak: https://www.egyvilag.hu/index.shtml#uzenet Ehhez lásd különösen az első felét, de az egész felettébb magvas.
nick89
2020. május 26. 10:56
"Négy pontban arról, hogy miképpen újuljon meg az ember vírustámadás után." Nevezzük néven a vírustámadást, lécci! Utálatos ez a Kína-kompatibilis újbeszél. Ez itt Európa és nem Ázsia!
Emmanuel Goldstein
2020. május 26. 10:55
Az embereket válogatás nélkül gyilkoló vírus kézzelfogható bizonyíték Isten létezése ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!