Miért akar Izrael területeket annektálni? És miért pont most?

2020. május 26. 16:59

A zsidó telepek léte önmagában nem sért nemzetközi jogot.

2020. május 26. 16:59
Megyeri A. Jonatán
Neokohn

„A majd másfél évig tartó izraeli választási fiaskó egyik talán legizgalmasabb és legnagyobb nemzetközi figyelmet kiváltó kérdése egyes ciszjordániai területek Izrael általi tervezett annektálása.

A januárban bemutatott amerikai béketerv, a deal of the century, engedélyt ad Izrael számára, hogy joghatóságát kiterjessze a Jordán-völgyre és a ciszjordániai ún. „C területekre”, bennük a zsidó telepekkel. Az amerikai terv ezzel elismeri Izrael létfontosságú biztonsági érdekeit, illetve azt a realitást, hogy a zsidó telepek léte önmagában nem sért nemzetközi jogot, azok Izrael szerves részét képezik.

Az általánosságban használt »annektálás« kifejezés önmagában is azt sugallja, hogy Izrael a jogkiterjesztéssel olyasvalamit tesz, ami nemzetközi jogba ütközik, és hasonlatos ahhoz, mint amikor Oroszország szőröstül-bőröstül magához csatolta a korábban Ukrajnához tartozó Krím-félszigetet.

Ez a párhuzam azonban, csakúgy, mint a nemzetközi joggal való érvelés, pontatlan és egyoldalú.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
acsko
2020. május 27. 21:07
Minden helyzet más az adott kor, a népek és kultúra szerint. Hiába szeretne bárki következetes lenni, nem várható el a zsidóktól, hogy szó szerint belehaljanak a nemzetközi jogba, amit az arabok azonnal felrúgtak és fel is fognak rúgni, mihelyst lehetőségük lesz rá. Ez egy háború, amit a felek nem tudnak lezárni, a nemzetközi jog is csak fegyver ebben. Az annektálás biztonsági, hadászati célokat szolgál. A folyton emlegetett két állami megoldás pedig az arabok szemében csak az első lépés lenne a végső cél, Izrael teljes felszámolása felé. Ilyen körülmények között nem lehet békét kötni és ezen a nemzetközi jog sem tud segíteni.
Rugo
2020. május 27. 11:24
Izrael egy lator állam, a zsidók pedig se kisebbségben, se többségben nem tudnak ember módjára élni.
borsika
2020. május 27. 11:14
Az orosz példa tényleg nem stimmel. Két okból sem: ők azt csatolták magukhoz, ami az övék volt. A mikénten lehet vitatkozni. Akkor sem nagyon volt referendum, amikor Ukrajna ajándékba kapta. Viszont a ruszkikat embargóval jutalmazzák ezért.
annamanna
2020. május 26. 22:08
Ez az egyetlen tegnapi hírecske eldöntheti a kérdést: https://neokohn.hu/2020/05/25/3500-eves-agyaglemezre-talalt-egy-kisfiu-a-negevben/ A megtalált pici domborművön hosszúfejű emberek láthatók, ami azt jelenti, hogy a koponyájuk hátrafelé domború. A térség őslakói hosszúfejűek. Pl egy mai iraki ehhez nagyon hasonlóan néz ki: https://66.media.tumblr.com/578243cfba2a5cac5f9f764653e4cec2/tumblr_nbzjxn23En1t1k6p7o2_500.gifv Ő tehát bennszülött, a genetikai felépítése hasonlít a több ezer évvel ezelőtt ott lakó emberekre. Az ún. askenázi zsidók viszont rövidfejűek (mint a magyarok is pl), ami azt jelenti, hogy a koponya hátrafelé inkább laposan megy le a nyakszirtig, nem domború. Ez egy elég alapvető rasszbeli különbség. A rövidfejűek ebben a térségben NEM ŐSHONOSOK. Ördögi hazudozás az, hogy ők őslakók, ez sátáni hazudozás, ők XX. századi idegen betelepülők, hódítók, nem onnan származnak. Eleve nem is zsidók, ez az egész iszonyatos hazudozás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!