Így segít a világnak az olyan barát, mint Amerika

2020. május 23. 20:29

Az Egyesült Államok régóta áll vállvetve Magyarország mellett, és bizton számíthatunk egymásra bármilyen válság során.

2020. május 23. 20:29
David Cornstein
HVG

„Ám a koronavírus elleni globális küzdelemhez nem csupán pénzzel és készletekkel járulunk hozzá. Az Egyesült Államok kormánya kiadóvállalatokkal és nagy technológiai cégekkel együtt dolgozott azon, hogy – ingyenesen – rendelkezésre bocsássa a koronavírussal foglalkozó tudományos cikkek legnagyobb létező gyűjteményét. Szakemberek világszerte több mint 54 000 alkalommal töltötték le ezt az adatkészletet. A szakértők több mint 1000 mesterséges intelligenciát használó eszközhöz is hozzáférnek, miáltal felgyorsíthatják a vakcinák és terápiás anyagok, valamint egyéb létfontosságú tudományos kérdések kutatását.

Mindezt, és még ennél is többet, büszkén, átláthatóan és közösen tesszük. Azért tesszük, mert egy szabad, nyitott társadalom így viselkedik. A szabad nemzetek bőséget, páratlan nagylelkűséget teremtenek, és olyan támogatást nyújtanak, ami valóban segít az embereknek a túlélésben és a felvirágzásban.

Amikor ez a válság véget ér, az emberek majd elgondolkodnak azon, hogyan jutott el a világjárvány erre a pontra: ki tartott vissza információkat, ki kisebbítette a tényleges fertőzések és halálesetek számát, ki halmozott fel létfontosságú orvosi készleteket, hogy azután nagy haszonnal eladja őket. A világnak akkor majd ragaszkodnia kell a felelősségre vonáshoz, és mindent meg kell tennie azért, hogy ez többé ne ismétlődhessen meg. Az Egyesült Államok régóta áll vállvetve Magyarország mellett, és bizton számíthatunk egymásra bármilyen válság során. Együtt le fogjuk győzni ezt a világjárványt! Biztonságosan újra fogjuk indítani összekapcsolódott gazdaságainkat, és tovább építjük a még erősebb közös jövőt barátainkkal és szövetségeseinkkel, akik a szabadság, a demokrácia és a jólét ugyanazon értékei mellett kötelezték el magukat, mint mi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. május 24. 20:01
Bizony, bizony, Amerika régi barátunk, ott állt mellettünk Trianonban, aztán jól hazament, 45.-ben, 56.-ban odadobott minket a ruszkiknak, és a rendszerváltás utáni kirabló privatizációban tolta nekünk a szadeszt, meg a nyakunkra illesztette az imfet,, de gudfrend kormánybuktató kísérlete is nagyon jó volt! Kurvajó barát, első szóra elad egy lyukas kotonért, nem is kell jobb! Meg is becsüljük érdemei szerint. Örökké!
turáni sólyom
2020. május 24. 13:04
Csupa üres, diplomata lózungot emleget Cornstein úr! Nem számít, mert jelenleg jók a kapcsolatok az USA-val. Cornstein nagy barátja, támogatója Trump-nak. Magyarországról és az Orbán-kormányról eddig pozitívan nyilatkozott. Becsüljük meg, mert csak rosszabb jöhet.....!
kizökkentidő
2020. május 24. 08:27
"Az Egyesült Államok régóta áll vállvetve Magyarország mellett, és bizton számíthatunk egymásra bármilyen válság során." A hazug és üres szólamok tesznek hiteltelenné valakit.
néhai Ch.Pilot
2020. május 23. 22:43
"Így segít a világnak az olyan barát, mint Amerika" Ahol, mint pár napja megtudtuk, az emberek macskákkal házasodnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!