A börtönbe zárt menekültek meg valóság nevű nagybátyánk…

2020. május 26. 08:33

A szabadság, a szabadulás, meg a négyes darab gyermek rögtön szimpátiát gerjeszt.

2020. május 26. 08:33
Csizmadia Tamás
PestiSrácok.hu

„Előrebocsátom: sok esetben lehet az a helyzet, hogy a magyar hatóság téved. Ilyenkor mi is leírjuk, mi történt. (Mindenki tévedhet, minden ember hibázhat.) Itt, ebben az esetben viszont rohadtul nem tévedtek, egyetlen mozzanatban sem. Nomármost, Karzan, minden tiszteletünk mellett, Irakból származik, mint azt az interjú is alátámasztja, tehát, akárhogy is számolom, több ezer kilométert kellett megtennie ide, hogy lángoktól övezett kis országunk határain belülre kerüljön. Csakhogy. Vannak ezek a fránya határok. Tehát: Irak, Törökország, Görögország, Macedónia, Szerbia, majd Magyarország egyaránt a minimum távolságban benne van. Tehát, ha életét menteni – ami megérthető, normális ember ezt nem vitatja – óhajtotta, akkor éppen minimálisan négy darab országban megállhatott volna. De nem, Karzan átalment Törökországon, Görögországon, Macedónián, Szerbián, és itt állt meg.

Nem kell hosszú egyetemi fejtegetést írnunk arról, hogy a festői, sőt paradicsomi Németországba kívánt eljutni kicsiny, négygyermekes családjával Karzan. Karzan tehát nem az életét mentette – azt megtehette volna a fentebb felsorolt négy országban – hanem jobb életet szeretett volna biztosítani magának a fent említett négy gyermekével, s feleségével. Sok cikket olvastam a táborban a telefonon. Tudom, hogy Orbán Viktor utálja a muszlimokat és a menekülteket. Csak azt nem értem, hogy lehet ilyet gondolni. Hiszen vannak jó és rossz muszlimok, jó és rossz menekültek, ahogy van jó és rossz keresztény, és van jó és rossz magyar is. Nem értem – idézi a kiválóan megírt cikk Karzant. Van egy gond: Orbán Viktor nem utálja a muszlimokat, hanem kijelentette: szereti őket, ott, ahol vannak nagy tömegben. Ahol ő nem szereti őket – mármint nagy tömegben – az Magyarország. Merthogy Magyarország nem muszlim.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amondó
2020. május 27. 01:02
Építsünk befogadótáborokat! Pontosabban: Lapozzuk át a választási eredményeket, hogy mely településeken, mely kerületekben diadalmaskodott legnagyobb arányban a DK, Momentum, MSzP, stb. és ott építsünk befogadótáborokat.
Giszdúr
2020. május 26. 10:42
A kedvencem az indexes cikk címe, amely szerint Karzan "dühös", amiért "börtönben" kellett "felnőniük" a gyerekeinek. Majd később kiderül, hogy a gyerekei 2 és 6 év közöttiek.
yanoo
2020. május 26. 08:52
Miért nem ült fel a repülőre Bagdadban és három óra múlva leszállt volna Berlinben. Miért gyalogol valaki ennyit, ha nem muszáj. Jó, én is szeretek túrázni, imádom a Börzsönyt a és a Gerecsét is, de 20 km nekem bőven elég, utána beülök a kocsmába egy-két sörre. de családdal több ezer kilómétert gyalogolni? Mi abban jó? Én a teljesítménytúrázásért sem vagyok oda, de van akinek ez a szórakozása, én megértem. De hogy több ezer kilométert cipelje a családját és a gyerekeit, az már perverzió. Ott a repülő, olcsó és gyors. Nem is értem mi a probléma a magyar határon. Ez egy államhatár. Ha van útleveled, akkor beenged a hatóság, ha nincs, akkor nem. Ilyen egyszerű ez. Tényleg nem értem mi a probléma. Én nagyon sokat utazom, sehol nem volt semmi problémám, elővettem az útlevelet vagy a személyit és átengedtek. Azért viszem magammal, hogy átengedjenek. Mire gondol az, akinek nincsenek ilyen iratai?
patkánynak sem nevezhető férgek
2020. május 26. 08:51
Itt jelentkezzen az a libsi, aki beveszi még az "életéért menekülő agysebész" dumát. Nos?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!