Van ráció abban, hogy a kormány a cégeket segíti az emberek helyett, csak épp antiszociális

2020. április 01. 13:26

Ha a fogyasztást néhány hónapon belül sikerül ismét felpörgetni az Unióban, az a magyar gazdaság számára egy unortodox sikersztorit jelenthet.

2020. április 01. 13:26
Kiss Soma Ábrahám
Mérce.hu

„Mindazonáltal még ha az exportra termelő cégek – mint a nagy multik – számára az intézkedéscsomag előnyös lehet, és a kisebb cégeknek is tud némi segítséget nyújtani a túléléshez, szociális szempontból a fent vázolt intézkedések katasztrofális hatással járhatnak. Így kérdéses, hogy ezen hatások ellenére a kormány hogyan kívánja fenntartani támogatottságát – hisz amennyiben a társadalom jelentős részének radikálisan csökkennek a bevételei, úgy az elégedetlenség könnyen lehet, hogy a kormányra csap vissza, és a belső fogyasztás visszaesésével a más intézkedések útján kisegített kis- és középvállalkozások is komoly problémákkal szembesülhetnek.

A legtöbb európai ország láthatóan más megoldások felé tendál, azonban ha a fogyasztást néhány hónapon belül sikerül ismét felpörgetni az Unióban, az a magyar gazdaság számára egy unortodox sikersztorit jelenthet, és meredek növekedési pályára állhat.

Kár, hogy amennyiben összejön, ennek a növekedésnek a gyümölcsét a lakosság jelentős része nem fogja érezni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2020. április 02. 09:10
Köcsög komcsi tetű. Egyszer úgy pofánverlek, ott helyben megdöglesz.
Knerten
2020. április 02. 01:17
Kis Buzi Ábrahám, a cégek termelik "az emberek" jövedelmét, és végső soron azt a pénzt is, amelyet aztán adóként be lehet szedni, és "az embereknek" visszaosztani. Ezek a cégek "emberekből" állnak, akik szeretnének a munkájukból megélni. Olyan kurva bonyolult ezt onnan turbómarkszista elefántcsonttoronyból megérteni?
48saxon
2020. április 01. 21:49
...ezek még mindig ott tartanak, hogy minél rosszabb, annál jobb?
vizesnyolcas
2020. április 01. 20:20
Ez már előre tudja, hogy hány halálos áldozata lesz Orbán április 6-án bejelentendő gazdaságélénkítő politikájának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!