Svédasztalos szolidaritás

2020. április 26. 08:52

Az ellenzéknek a határon túli magyarok megsegítése már nem olyan finom falat, hiszen nem a brüsszeli recept alapján készült.

2020. április 26. 08:52
Kiss Adorján
Vasarnap.hu

„A járvány kitörése sok mindent borított, mind tudjuk, hogy mit, a kormány szolidaritását és az ellenzéki formációk lelketlenségét azonban nem érintette.

Mindannyiunk számára ismert, hogy Orbán Viktor lépten-nyomon igyekszik gyógyítani a Trianon tépte sebeket; az egyik erre irányuló intézkedése volt, hogy a határon túli magyarok számára védőeszközöket küldött. Olyan helyekre, ahová a belpesti kézműves kávézók fénye már nem ér el, és ahol minden hrivnya vagy lej aranyat érhet egy-egy család hétköznapi túléléséhez. S tegyük hozzá: ha a határon túli magyarok jól járnak, az közvetve a román és az ukrán polgároknak is jó, hiszen kevesebbet kell sorban állniuk a helyi patikákban, és nem kell félniük a készlethiánytól sem.

Ezenfelül a Magyarországnál kevésbé szerencsés államok, mint Észak-Macedónia vagy Albánia, szintén részesültek a védőfelszerelésekből. Keresztényi cselekedet ez, a bajba jutottak megsegítése, valóban szolidáris. Talán még a kormányoldalon kívüliek is ezt gondolhatják. De nem. Írnám, hogy meglepett, de nem. Szinte mérhetetlenül alacsony támogatottságú pártok vezetői akadtak ki, hogy miért kell Brassóba és Szkopjébe arcmaszkokat szállítani? Bizony, bizony, Magyarországon az ellenzéknek a szolidaritás egy svédasztal, amelyen a határon túli magyarok megsegítése már nem olyan finom falat, hiszen nem a brüsszeli recept alapján készült. A függetlennek álcázott balliberális sajtó anyagi segítsége viszont a szolidaritás főfogása volna.

Sokat kell még tanulni a szolidaritásról bizonyos pártokban, talán most van is rá egy kis idejük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vadászcsaba
2020. április 26. 17:49
Egy rendkívüli helyzetben nem lehet elmosni olyan könnyen a határokat. Ezek jól láthatóvá válnak, mert maguk a szereplők teszik egyértelművé, hogy hogyan gondolkodnak. Szabó hazaáruló, ahogyan a momentumosok is bebizonyították, hogy azok és bizonyítják ma is nap, mint nap. Karácsony G. Szilveszter pedig már közel harminc ember haláláért felelős. Ennek is van neve!
balbako_
2020. április 26. 15:08
A nyomorult lumpen proli énjük bukkan elő nem más!
harcimarci
2020. április 26. 14:14
A svédasztalos szolidaritás nagyon találó hasonlat. De nemcsak ebben a témában van kettős mérce. A jogállamiság, demokratikus értékek kontrollját szintén svédasztalos értékelésben működtetik. De azt hiszem, valójában svédasztal sincs. A feltálalt "értékek" közül semmit sem tartanak tiszteletben, valójában tesznek rájuk,hiszen csak politikai bunkósbotnak használják, azokat.
zsanett-kúnrum
2020. április 26. 13:48
A libcsyhknak küldetéstudatúk van, nem célirányos, de eltökélt és nem valamiért, hanem mindig az ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!