Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Igazságtalan és hálátlan

2020. április 03. 15:20

„Mert hát mit értek el az évek során a Bugár, Csáky, Berényi, Duray, Bárdos meg a többiek?!”

2020. április 03. 15:20
Lampl Zsuzsanna
Új Szó

„Hát olyan »aranyos, vicces«, válaszolta. »Például lefotózta, hogy valami hivatalos ülésen levetette a cipőjét, és még viccesen meg is kommentálta, hogy milyen jó, hogy mindenkinek volt maszkja, tudod, hogy senki sem érezte a lábszagot, ha-ha-ha, olyan eredeti, no, ez a tündi-bündi!« Hm. Tudom, kicsit túlzott a párhuzam, válaszoltam, de nekem erről Néró császár jut az eszembe, aki a római tűzvész idején (amit egyes források szerint ő maga okozott) a lángokat nézve verset szavalt és lantjátékkal kísérte önmagát. Ez is elég eredeti meg tündibündi, nem? De hát az bolond volt, mondta erre ismerősöm kicsit megbántva, majd más témába kezdett.

»A magyarok leszerepeltek, de ki bánja! Az új kormányban demokrata szlovákok vannak, azok meg fogják adni, ami kell a magyaroknak«, mondja ő, aki mellesleg szintén magyar. »Mert hát mit értek el az évek során a Bugár, Csáky, Berényi, Duray, Bárdos meg a többiek?! Az égvilágon semmit! Nélkülük is ugyanott lennénk!« Miután nem értettem egyet, és az árnyaltabb látásmód kedvéért felhívtam a figyelmét némi történelmi visszatekintésre és szakirodalomra, már nem politizált(unk) többet.

Ennek két órája, de még mindig azon gondolkodom, hogy milyen igazságtalanok egyesek. Én úgy látom, ha a rendszerváltás pillanatától mostanáig nem lettek volna magyar politikusok, akkor teljesen máshol lennénk. De szerencsére voltak. És mindig nehéz dolguk volt, mert a szlovák demokraták is csak kemény harcok árán és akkor is csak gyűszűvel mérték azokat a szerintük »engedményeket«, amiket a magyar politikusok jogoknak neveztek. Nem akarom senki kedélyeit borzolni, ezért inkább a múltból említek egy példát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rongilas
2020. április 03. 15:35
Én Somorjáról csak egy igaz embert ismertem: Pogány Erzsébetet. Ha valami kétségem volt a felvidéki politikát illetően, Őt kértem segítségül, Ő volt a mérce. Most, hogy elment, nem tudom, kihez forduljak. Miklós is visszavonult (Őt is nagyon szeretem, de a családi tragédiája után már nem merem hívni). De most minden országnak megvan a maga baja. Ezen legyünk túl...! Ön is vigyázzon magára!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!