Az a baj, hogy magyarok vagyunk?

2020. április 21. 10:08

Kire számítson az ember, ha nem a saját vérére, a saját nemzetére?

2020. április 21. 10:08
Karaffa Attila
Vendégszerző

A saját nemzetével szembeni rosszindulat, a gyűlölet, az irigység szinte már hátborzongató méreteket ölt manapság a magyar parlamentben is. Legutóbb Szabó Tímea felszólalása döbbentett rá erre. A „felszólalást” is még finoman fogalmaztam a megnyilvánulásával kapcsolatban, mert az inkább egy kirohanás volt.

Szeretném megnyugtatni a képviselő asszonyt. Nem szeretnénk senki elől elvenni semmit sem. Csupán megköszönjük, ha kapunk segítséget. Kire számítson az ember, ha nem a saját vérére, a saját nemzetére? Tudniillik,

mi ugyanazon nemzetnek a része vagyunk, amelynek Ön, Önök is.

Sajnálatos, ha ezt a történelemórákon máshogy tanították, vagy éppen a különböző eszmék másként állítanak be bennünket, a határon túlra kényszerült magyarokat.

Sajnálatos, hogy az Ország Házában, ahol a Szent Korona fennhatósága alatt végezhetik munkájukat, pont a saját elszakított nemzetrészeiktől sajnálják az adományokat. Mit vétettünk Önöknek, hogy így kell bánniuk velünk? Mi a bűnünk? Az, hogy magyarok vagyunk?

Az anyaországiak is számíthatnak ránk, ha segítségről van szó. Gyűjtöttünk, adományoztunk beteg gyermekeknek, a köz javára. Elköltjük a beváltott eurónkat Önöknél, amikor az anyaországba utazunk. A magyar sportsikereket csodáljuk, szurkolunk és bizony könnybe lábad a szemünk, amikor megszólal a magyar Himnusz. És ez így lesz a jövőben is.

Ön szerint vajon van olyan ország, van olyan kormány, ahol előbb nem az ország készleteit biztosítják be rendkívüli helyzetben, és csak utána gondolnak másokra is?

A mások pedig jelen esetben mi vagyunk, az elszakított országrészekben élők.

És talán nem is vagyunk annyira mások...

Meglep, mert egy emberből kibuggyan az aljasság, mint a varangyból a méreg? De gondold csak meg, miféle ez az ember? Milyen torz, milyen erőtlen, mennyire csak gyűlölet és irigység az ereje? Töröld le a váladékot, mely arcodra fröccsent, ne taposd el a varangyot, mert cipőd bepiszkolod vérrel és gennyel”  – írja Márai Sándor, a kassai polgár. Erős szavak. Mégis, ezek helyett inkább imát mondunk az Ön és társai lelki békéjéért. Mert sosincs késő a megtéréshez, a kiengesztelődés és szeretet útjának megtalálásához. Bízunk Jézus szavainak irgalmasságában: „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek.” (Lk 23,34) 

Ha már szeretni nem tudnak bennünket magyar létünkre, legalább ne bántsanak… Megteszik azt itt mások, higgye el, kérem. Köszönöm!

Mindenkinek jó egészséget és kitartást kívánok ezekben a nehéz időkben! Isten, áldd meg a magyart!

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. április 21. 20:38
Az a baj,hogy kilóra megvesz,megvett Benneteket az állampárt...
Marcus Crassus
2020. április 21. 18:02
Szabó timea egy undorító geciféreg. Kárhogy az ilyen megnyilvánulásokért nem lehet megfosztani az illetöt az állampolgárságától.
BőröndÖdön
2020. április 21. 16:10
Atus,az egész beszédet olvasd el...
Tatulus
2020. április 21. 15:36
Végighallgattam Szabó Tímea felszólalását - ennél mocskosabb, aljasabb némbert találni bizony elég nehéz! Az üvöltözése, a kocsmai stílusa, a hazugságai a legundorítóbb stílust idézték, ha volt ilyen egyáltalán a magyar Parlamentben! Ez egy végtelenül alpári, buta és gyűlölködő némber!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!