A szénhidrogén-isten hátat fordított Putyinnak

2020. április 25. 20:54

A Kreml várja, hogy emelkedjen az olajár, de mi van ha nem fog?

2020. április 25. 20:54
Roman Tsymbaliuk
UNIAN

„Nem véletlen, hogy az Oroszországi Föderáció 2014-ben foglalt el ukrán területeket. Akkoriban az olaj hordónként több mint 100 dollárba került. Ettől a pillanattól kezdve azonban a széndhidrogén-isten hátat fordított Putyinnak, az árak elcsúsztak és az elmúlt öt évben hordónként 50-70 dollárra módosult az ár. Az eredmény elkerülhetetlen: 2014 óta az orosz lakosság reáljövedelme folyamatosan csökken. De most jött az igazi fiaskó: az olaj túlkínálatnak köszönhetően a koronavírus lezáródása közepette az árak néha negatív értékekre is váltottak.

A bunkereikben rejtőzködő orosz vezetőknek nincs is más dolguk, minthogy szorongásból rágják a körmüket. Ki tudja, talán egy kis idő alatt össze kell törniük Oroszország malacperselyét, a Nemzeti Jóléti Alapot is, mely közel 120 milliárd dollárt ér. A Deutsche Bank szakértői kiszámították, hogy ez a pénz (120 milliárd dollár) két év alatt eltűnik, ha az orosz uráli olaj ára nem haladja meg a hordónkénti 15 dollárt, ahogyan most. Ha ennek az olajnak a hordónkénti ára 30 dollár, a kifogyás hat évvel később következhet be.
Mindenesetre Oroszország fellépése a nemzetközi színtéren közvetlenül függ a szénhidrogén árától. Ez azt jelenti, hogy ugyan az oroszok mindig megtalálják a pénzt a háborúhoz, talán most kevésbé akarják majd Ukrajnát zaklatni.

A Kreml nem vitatja ezeket az előrejelzéseket, inkább csak enyhíti azokat, azzal, hogy szerintük »a hosszú távú tervezés jelenleg nem lehetséges« és várják az olajár emelkedését. De mi van, ha nem fog emelkedni?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2020. április 26. 22:55
"Az eredmény elkerülhetetlen: 2014 óta az orosz lakosság reáljövedelme folyamatosan csökken. " A 2016-os mélypont óta a háztartások egy főre jutó bevétele dollárban is nő.
tango47
2020. április 26. 17:39
"A Kreml várja, hogy emelkedjen az olajár, de mi van ha nem fog?" Sajnos fog emelkedni, mert ez nem kívánsághangverseny.
Tót Ottó
2020. április 26. 17:01
Az USA palaolaj meg 60 dollárnál áll be?Azért az oroszoknak van már is.Földgáz,ritkafémek. stb.Ja és ők oroszok.Majd meglátjuk kinek fog jobban fájni.Libsi vágyakozás megint..
MrStokes
2020. április 26. 14:32
Egy maffiára épülő állam amelyik most az utolsó vagyonát is átjátssza a külföldnek a fekete földet. Putyint támadni kell mert az utolsó pillanatban leállította az orosz olaj elrablását , amit az alkesz Jelcin támogatott. A Bidenhez hasonló maffia pedig gond nélkül felvásárolja majdaz ukrán fekete földet. Annak idején a hitleri Németország vagonszámra szállította el a világ egyik legjobb termőföldjét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!