Pénzember B-tervez

2020. március 30. 09:32

Ezekben a hónapokban az derül ki, hogy minimális megtakarítások híján mennyit bír ki fizetés nélkül a valódi lakosság.

2020. március 30. 09:32
Balassa Tamás
Balassa Tamás
Népszava

„A magyar családapák jelentős része hiába nézett a magyar családanyákra (és fordítva) vádlón a »minden magyar háztartásnak hatmilliós megtakarítása van« és a »403 ezer forint a magyar átlagfizetés« című hírek hallatán, mert gyermekáldás-apasztó veszekedés után sem találták a hiányzó gurigákat (haladó áthallás). Mert azok a családok súlyos többségénél sehol sincsenek. 
Igen, sokáig volt kétszámjegyű bérnövekedés az elmúlt években (egyre inkább faragta ezt a kivételes infláció), és igen, ennek köszönhetően veszélyes méreteket öltött a felbátorodott magyarok hitelfelvételi hajlandósága, ebből azonban semennyire nem következik, hogy látványosan megtollasodott volna a többség. Látványosan – úgy is, mint szégyentelenül – egy kormányközeli kisebbség tollasodott meg. Nyilván miattuk nem maradt megtakarítása idénre a kormány fejének sem, ritka szerencse, hogy nem a munkapiacon dolgozik. 

Miért dugdossa a hatalom a magyar átlagbérek meridiánját, vagyis azt az adatot, ami megmutatná, mennyivel van lejjebb a lakosság felének a jövedelme az átlaghoz képest? Módszertani tévedésből? Dehogy. Debilnek pillanatig sem gondolhatni ezt a hatalmat. Ahogy az is csak nagy képzelőerővel föltételezhető, hogy éleslátására a KSH-kimutatások és MTI-MTVA-propaganda homálya borult. A hiteles adatok azt bizonyítanák, hogy a nemzeti középosztály építése belesüppedt a nyavalyás klientúraépítés mocsarába, és csak remény maradt a középosztály combosodása. De miért is ne maradt volna, ha a kormány egyre odázza az olyan gyanúsan gondolkodó, kockás inges rétegek felemelését, mint a pedagógusok, vagy az olyan esküből és szerelemből dolgozókét, mint az egészségügyiek? Például.

Ezekben a hónapokban az derül ki, hogy minimális megtakarítások híján – akár a család megszeppent nyugdíjasaitól rekvirált forrásokat is felélve – mennyit bír ki fizetés nélkül a lakosság. Nem az átlag, hanem a valóságos. Addig is érdemes volna Varga Mihály B-tervét is bekészíteni a munkaadók több ezer milliárdos megsegítéséről. Mert jobb későn, de a legjobb nem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2020. március 30. 18:07
Egyelőre EZT kell túlélni. Jó, h. legalább a vészhelyzeti törvény meg lett szavazva, mert ez a további működés feltétele volt. Lehetséges, h. semmi sem lesz olyan, mint volt, de h. milyen lesz, azt nem Magyarország fogja eldönteni, bár a magyar ellenzék sem. Remélhetőleg a V4-ekkel az egység továbbra is erős lesz. Egyelőre ezen jussunk túl. Mi is lakosság vagyunk, felneveltünk és taníttattunk négy gyermeket, sőt, segítettünk az indulásukban is, egy felnőtt gyermekünk gyógyíthatatlan, súlyos, krónikus betegségben szenved, őt minimális állami segítséggel ellátjuk, gondoskodunk róla, mégis vannak tartalékaink. Igaz, mindketten tanultunk és átrobotoltuk az életünket.Ez feltehetőleg cseppben a tenger. Változatlanul azt gondolom, h. az újrakezdéseket kell majd megkönnyíteni és addig azt segélyezni, aki rászorul.
Magnólia
2020. március 30. 18:07
Ti aztán hányjátok a szót rendesen. A "valódi"? lakosság igyekszik megoldani ahogy tudja, hiszen jó sokan vásároltak orrba-szájba, most majd kidobálhatja. Szeretném ismerni a "valódi lakosság" definícióját.
kispufi
2020. március 30. 17:44
pedig milyen jó is volt alattatok. vagy két hétig tartott a megtakarítás. amit fizetésnek hívtunk akkoriban. ja, a kettővel túloztam egy kicsit, mert még mindig jóindulatú vagyok.
EMM195
2020. március 30. 15:38
A legelesettebb cigány rétegnek a közmunka továbbra is áll, gondolom. Parkot, árkot lehet takarítani, de valószínűleg akit elengednek, az kap majd segélyt. Senkit nem fognak éhhalálra ítélni. Én azt szeretném látni, a cigány végeken hogyan tartják be a karantént.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!