Hahaha, hehehe, hihihi

2020. március 04. 21:31

A 21. századi amerikai politika cinikus, de nem Bloomberg-cinikus.

2020. március 04. 21:31
Matt Purple
The American Conservative

„Bloomberg, a Microsoft World beszélő gemkapcsának gonosz ikertestvére egyetlen szlogennel ugrott bele az előválasztásba: szavazzatok rám, mert nekem több a pénzem. Azért áll most fel, mert a választóknak volt merszük többet kérni: ötleteket, emberséget, magyarázatot az eddigi viselkedésére. Ez persze nem jelenti azt, hogy végleg eltűnik. A Politico szerint valószínű, hogy Bloomberg továbbra is hatalmas marad a vagyona miatt, ami a 2020-as évek megfelelője a nukleáris fegyverekre. Ő lesz ezzel a legkisebb tábornok, aki egy tankon ül katonai sisakjában, és Amerikai Szamoa népeinek integet, akiket azzal sikerült a maga oldalára állítania, hogy gyakrolatilag ő volt az egyetlen fontosabb jelölt, aki egyáltalán megjelent ott. 

Az a gond, hogy Bloombergnek senkit sem sikerült megijesztenie. A többi demokrata ezt teljesen világosan megmutatta az első vitája során, amikor szisztematikusan porig alázták. És bár a gazdag férfiakat Amerikában inkább tisztelik, mint lenézik, én mégis úgy tekintek erre az alkalomra, mint a nemzeti büszkeség egyik pillanatára. Tekintsünk rá így: egy zsarnok-aspiráns megpróbált megvásárolni egy elnökválasztást, de mégis egy színpadra száműzték versenytársaival, akik az első alkotmánykiegészítéssel felfegyverkezve udvariassága ellenére is jól elverték. Ha ez még mindig megtörténik, az azt jelenti, hogy még van valamennyi '76 szellemiségéből. Sosem gondoltam volna, hogy Elizabeth Warren büszke amerikaivá tesz majd, de hát furcsa időket élünk. 

Ez az ünneplés pillanata. Az ünneplő tömegeknek az utcákra kellene vonulniuk. Az izraelieknek át kellene ölelniük a palesztinokat, a kutyáknak nyalogatniuk kéne a postásokat. Terjednie kellene az üzenetnek: a 21. századi amerikai politika cinikus, de nem Bloomberg-cinikus.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ElBundi
2020. március 05. 08:47
Tömeggyilkos is van az amerikai elnöki jelöltek között. És ezt egy amerikai irak-veterán állítja "kollégájával", aki filmezett. https://twitter.com/i/status/1235026472940625921 Igen, Joe Biden, de ez ne zavarjon senkit. Lehet neki tapsolni!
Pintyoke
2020. március 05. 04:29
"hahaha, hehehe, hihihi...." hühühülye
Starlord
2020. március 05. 02:46
500 milliót elkölteni arra, hogy mindenki tudja mennyire antidemokratikus vagy, merthogy ugye demokráciában nem vásárolni kéne a tisztségeket... Sokan azért biztos áldják a nevét, merthogy azaz 500 milla hirdetések formájában csak kikötött valahol. :D Én imádtam volna ha nálam vert volna el pármillió dollárt hirdetésekre. Micsoda egy barom, de hát nyilván meg sem kottyan neki, gondolom haza megy a 40 szobás házába beül a 2000 négyzetméteres borszobába kibont párüveg pár százezer dolláros bort, és takony részegen hülyére röhögi magát.
MayorAnna
2020. március 05. 00:15
Ennyire lecikizni egy dúsgazdag zsidót...biztos, hogy nem lesz ebből baj? Minimum egy JolyJoker antiszemita?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!