Európa beteg – de az Unió nem tudja meggyógyítani

2020. március 30. 17:54

A karantén alatt levő kontinensen olyan érzése lehet az embernek, mintha az EU egyszerűen megszűnt volna.

2020. március 30. 17:54
Hajdú Tímea
Neokohn

„Minden válság azt bizonyítja, hogy az Unió jelenlegi formájában gyenge, csak asszisztálni tud ahhoz, amit az országok a belegyezése nélkül is megtesznek. Azonban egy erős Európai Unió egyben egy szorosabb integrációt jelentene, amit viszont több tagállam nem támogat, mivel akkor még többet kellene feladni a szuverenitásukból.

Egy biztos, a karantén alatt levő kontinensen olyan érzése lehet az embernek, mintha az Európai Unió egyszerűen megszűnt volna. Lezárt határok mögött hirtelen mindenki távol került egymástól és a politikai vezetőket teljes joggal csak a saját országuknak a túlélése mozgatja.

A járvány egy átláthatatlan köddel fedi el a jövőt, így lehetetlen megjósolni, hogy ez a két frontos válság, amely egyszerre veszélyezteti az életet és a gazdaságot, vajon az Európai Unió végleges összeomlásához vagy megerősödéséhez fog vezetni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
popzene
2020. április 01. 11:23
:DDDDDDD
olajfa1
2020. március 31. 09:31
Az EU nem is akarja (akarta) megakadályozni a vírus terjedését! Az elbagatelizált veszélyhelyzet miatt alakult ki ez a rettenetes járvány! Az összes felelőst Nürnbergi bíróság elé kell állítani!
zakar zoltán béla
2020. március 30. 20:12
Még hogy minden nő buta! Nem mind parLAMENTÁRISKA, mint a BnéPaul Lendvai Ildikó kilincs stáb!
pollip
2020. március 30. 20:07
Remek összefoglalása a cikk a mai helyzetnek. Érdemes még megemlíteni, hogy Brüsszel két afrikai államot támogat a vírus elleni védekezésben, de Olaszországot nem! Pedig ballib kormány van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!