Boomer-blues

2020. március 24. 08:34

Amióta ez a kormány van, most történik először, hogy a propagandája nemcsak tilt, kioktat, gyűlöl, megbélyegez, riaszt, hanem figyelemre és törődésre is biztat.

2020. március 24. 08:34
Miklós Gábor
Népszava

„Van egy olyan békés epizód, amelyre szívesen emlékezem, amikor azt éreztem, hogy jól együtt vagyunk mi, magyarok. 1987 január elején óriási hóesés volt, s meglehetős hideg. Megbénult a közlekedés, térdig ért a hó a városban. A Blaha Lujza téren dolgoztam, és Újpalotán laktam. Az utat akkor először gyalog tettem meg éjjel, térdig gázolva a hóban. Orosz regényekbe, háborús visszaemlékezésekbe illő élmény. De igazán felemelő az volt, ami a havazás befejeződése után történt. A szomszédok a hóeltakarítás, a parkoló autók kiásása közben lakókból közösséggé váltak. Jó hangulat alakult ki, volt, aki teát, süteményt hozott, az emberek együttműködtek. A helyzet megváltoztatta a legkomorabb vagy legzárkózottabb szomszédot is. Hótakarítás közben eltűntek a kibékíthetetlen ellentétek. Jó volt szomszédnak lenni.

Most így, boomerként bezárva hasonlóan érzem magam. Lehet, hogy tévedek, de mégis az a benyomásom, hogy vigyáznak rám, törődnek velem ismeretlenek is. Gyanakvó természettel születtem, de mégis elhiszem, hogy komolyan teszik, nem mímelik a törődést. Az is lehet, hogy ez a járvány „nemzedékké” formálja az együtt élő fiatalokat és öregeket. Ráadásul globálisan teszi, hiszen a koronavírus nem ismer határokat. Később, ha egy ma élő argentin és maláj találkozik valahol egy harmadik ország kocsmájában, vagy a strandon, rögtön lesz témájuk az időjáráson és sör minőségén túl is. A koronavírus-járvány. Lesznek viccek is, amit elmesélnek egymásnak.

Sőt! Amióta ez a kormány van, most történik először, hogy a propagandája nemcsak tilt,  kioktat, gyűlöl, megbélyegez, riaszt, hanem figyelemre és törődésre is biztat. Fene tudja, hátha megmarad ez náluk. Jónak lenni jó. Nézzünk bizakodva a jövőbe!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. március 25. 06:30
EZ A MIKLÓS GÁBOR "ELVTÁRS" EGY ŐSKÖVÜLET ORTODOX KOMMUNISTA FOSSZILIA-MARADVÁNY--SZARRÁ ROHADVA....AZ EGÉSZ MANUS EGY TRÁGYADOMB!
Atti bá
2020. március 24. 22:43
Én csak most az egyszer bíztatlak, hogy végre te és a naplopó ellenzéki firkász barátaid tegyetek valami hasznosat ennek az országnak. Szóval, akasszátok fel magatokat, de rendesen.
Rugán
2020. március 24. 18:02
Orbán fóbiás írás után megtörölte szemüvegét, és felfedezett valamit amit eddig nem is látott. Te üvöltő balos firkász, Orbán keményen állít véleményt, véleménnyel szemben, de nem gyűlöl, de harcol. Amit te állítasz, az tietek, az a mély gyűlölet, amit időnként már leplezni sem vagytok képesek. Csak meglegyint a hatalom szaga, börtönnel, akasztással fenyegetőztök. Vagyunk elegen, hogy enélkül is tudjuk, hogy újra megtennétek, amit úgy 100 éve már egyszer megtettek, igen a Szamuely és társai projektre gondolok. Fletó csak a gumigolyókig jutott, meg a névtelenségbe burkolózó szadista verőlegényekig, a Gergényi asszisztálásával.
Óbor Dezső
2020. március 24. 17:17
Aberrált hazudozó, bűdös a pofád!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!