Az alanyi jogon járó mikuláscsomag kockázatos

2020. március 27. 16:35

A forgalmi adókat kéne csökkenteni az élelmiszereken és egyéb szükséges termékeken.

2020. március 27. 16:35
Ecsenyi Áron
Neokohn

„Jelenleg emberek ezrei vesztették el a munkahelyüket, vállalkozások ezrei zártak be, a tartalékolni vágyók pedig túlkeresletet gerjesztettek az élelmiszerekre és a vírus elleni védekező eszközökre.

Ezért nyilvánvaló: önmagában az, hogy több pénzt öntünk a gazdaságra, nem tudja helyettesíteni a kieső termelékenységet, sokkal inkább a fizetőeszköz még gyorsabb inflálódását eredményezné.

Ha pedig alanyi jogon járna egy mikuláscsomag mindenkinek, az magában hordozná a kockázatát annak, hogy bizony negatívan hat az online térben zajló munkavégzési hajlandóságra is. A legfontosabb ezért most az lenne, hogy elkerüljük a kereslet még nagyobb visszaesését, úgy, hogy közben a kínálati oldalt nem tesszük ki a termelékenységre vagy az inflációra gyakorolt pénzügyi sokknak.

Ehhez az államszervezeteknek pont azt kéne felismernie, hogy mik azok a faktorok, amelyek alapból is korlátozzák a piaci folyamatokat és rontják a versenyképességet. Csak ezek kikapcsolásával lassítható a kínálati oldal befagyása.

Ilyen lenne például számos országban a forgalmi adók csökkentése az élelmiszereken és egyéb szükséges termékeken, vagy ahol ez a fajta adó nem kifejezetten magas – mint például Kínában és az észak-európai államok többségében –, vagy akár nincs is – mint például az USA-ban –, ott érdemes lenne az egészségügyi és élelmiszeripari munkákat terhelő adók csökkentésével próbálkozni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. március 29. 10:34
Tényleg nem zavar tégedet hogy a kormány csökkentette az ÁFA-t? Az igaz, hogy nem úgy ahogyan az ál-liberál-vérvörös FASISTA kormány csinálta Gyurcsány Ferenc vezetésével... vagyis, hogy a választás elött a kenyér ÁFA-ját nagy csindattrattával csökkentette, 5 azaz öt százalékkel... majd amiután megnyerték a választást... akkor szinte másnap, vagy talán még aznap azonnal visszaállították a kenyér ÁFA-ját... Ezekután van pofád megszólalni ÁFA-csökkentés ügyében? Aljas vagy! "Nem kicsit de nagyon!" Meg "el is Qrtátok! nem kicsit de nagyon"!!!
tailor
2020. március 28. 11:27
ha ez háborús helyzet - mondta OV - akkor koronaMarshall kell majd.. qrvara sok.. és mindenhol
Stylo
2020. március 28. 08:18
" Ilyen lenne például számos országban a forgalmi adók csökkentése az élelmiszereken és egyéb szükséges termékeken . " Hát ez bizony igaz . Főleg nálunk .
még fokozza
2020. március 28. 08:14
Ezeket az elméleteket le lehetne futtatni számítógépen és gyógyítgatni míg megvan a legoptimálisabb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!