A vitának legyen vége! Emberek élete a tét

2020. március 24. 21:53

NEM a 2022-ben tartandó választások a tét, hanem édesanyám, anyósom, ismeretlen ismerőseim élete.

2020. március 24. 21:53
Schmuck Andor
Facebook

„A vitának legyen vége! Emberek élete a tét.

Hallgatom és nézem az ellenzék és a kormánypártok vitáját a koronavírus kapcsán benyújtott rendkívüli felhatalmazást adó törvényről. Jól láthatóan mindkét oldal saját maga által ásott csapdában vergődik – a kormányoldal a “nem mutatunk kompromisszumot, mert az nem fér össze a vezérelvűség és tévedhetetlenség mítoszával”, az ellenzék pedig nem mutathat kompromisszumot, mert retteg, hogy később majd rásütik, hogy kollaborál a kormányoldallal.

A történelem majd 30-40 év múlva igazolni fogja bármelyik oldal helyes viselkedését, politikai éleslátását, kompromisszumképtelenségének bölcsességét. Sajnos ezt a történelmi igazságtételt már jópáran nem fogjuk megérni, ezért figyelmébe ajánlom mindkét oldalnak: most NEM a 2022-ben tartandó választások a tét, hanem édesanyám, anyósom, ismeretlen ismerőseim élete. NEM az a kérdés, hogy 2022 második felétől Orbán Viktornak hívják-e a miniszterelnököt, hanem hogy gyermekek tudnak-e még találkozni nagyszüleikkel. NEM az a kérdés, hogy 2022-ben Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára vagy más lesz az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, hanem hogy az egészségügyben dolgozók családtagjai biztonságban tudhatják-e szeretteiket. NEM az a kérdés, hogy ki mennyit és honnan lopott, hanem hogy ki mennyit és hol tud segíteni.

Nem kérdés, hogy központi döntésekre és az emberek szabadságjogát korlátozó döntésekre is szükség van. Minden politikai csatározásnak van helye és ideje - ez viszont nem most érkezett el.

A képlet egyszerű. Mentsünk meg minél több embert a betegségtől, mentsünk meg minél több embert a járvány következményeitől, adjunk reményt, hogy 200 bátor ember van a parlamentben, aki érti és megérti: a pofázásnak vége, cselekedni kell.

És ha túlvagyunk a nehezén, akkor majd létrehozhatnak egy bizottságot, ami mindezt kivizsgálja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsoltkom2
2020. március 25. 23:19
133 Fidesz-bátor ember van a parlamentben, Orbán mondta. "Szívmelengető akcióval cáfolták meg, hogy a 133 fideszes droid lenne az "ország legbátrabb embere". Emlékezetes, hogy Orbán Viktor a Parlamentben a Fidesz-KDNP 133 pártkatonáját nevezte "az ország legbátrabb embereinek". Gyurcsány Ferenc szerint ez nincs így. Mint a DK elnöke írja, Orbánék "a nagy szájhősködésben fel sem fogják, hogy mennyi valóban bátor magyar ember küzd most az országban. Orvosok, ápolók, mentősök, rendőrök, katonák, eladók, fuvarozók, postások, hentesek, zöldségesek, szakácsok és még ki tudja hányan. Mi nekik mondunk köszönetet ezzel a parlament ablakán kilógatott molinóval. Ők a valódi hősök!" https://bit.ly/2QN7NCF
balbako_
2020. március 25. 19:39
A kormány és a kormánypártok nem vitatkoznak, tesznek a járvány ellen. Az ellenzék vitatkozik és tesz a járvány mellett! Erre varrjál gombot bucifejű!
olvaso9
2020. március 25. 16:24
Normális. Haladunk a normalitás felé?
CirmoS
2020. március 25. 10:32
A balhét, a békétlenséget, a széthúzást bizony az ellenzék csinálja! Ismerje el Schmuck Úr. Az meg mindegy, hogy Gyurcsány Klári vagy Dobrev Fletó lesz a M.Elnök jelölt, ugyanis a kettő UGYANAZ!!!!! Persze lehet, hogy az emberek MEGTÉVESZTÉSÉRE majd LEFEDIK magukat egy másik névvel.....! Bedobnak valami csúcsfüggetlent.....!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!