A visszaszámlálás kezdete

2020. március 25. 10:15

Ennek a törvénynek a határideje már csak Orbántól, a Vezértől függ.

2020. március 25. 10:15
Ungváry Rudolf
Népszava

„A mostani »Törvény a koronavírus elleni védekezésről« ugyanúgy nem tartalmazza nyíltan azt a totális felhatalmazást, ahogy Hitler 1933-as törvénye »a nép és a birodalom ínségének megszüntetéséről« se tartalmazta. Mégis, minden, ami 1933 után bekövetkezett, az akkori törvény szövegéből következett. Hiszen minden a szavakkal kezdődik. Annak a törvénynek a megszavazását még a liberális képviselők is imigyen indokolták: »Teljesen egyetértünk azokkal a nagy nemzeti célokkal, melyeket a birodalmi kancellár úr előadott […]. Megértjük, hogy a mostani kormányzat messzemenő felhatalmazásokat kér, hogy zavartalanul dolgozhasson […].«

Azt a szöveget annak idején még a hozzáértők is ugyanúgy képtelenek voltak annak olvasni, amit valóban jelentett, mint a mai magyar olvasók közül is sokan – pedig lehet, hogy demokraták, lehet hogy liberálisok.

Ennek a mai magyar törvénynek a bevezetésével »Magyarország közvetlenül az előtt áll, hogy áttérjen a diktatúrára«, ahogy ezt a Kurier című osztrák lapban Paul Lendvai megfogalmazta. Tegyük hozzá: egy történelmi gyökereiben, gondosan elfojtott, elrejtett eszmeiségének mélyén fasisztoid diktatúrára. De nemcsak a történelem végzetes tapasztalatainak ismeretében nem szavazhatja meg egy demokrata ezt a mai magyar törvényt, hanem azért is, mert a mai, az 1998–2002, majd 2010 óra egyeduralmát lényegében bebetonozó uralkodó kormányzat eddigi eredményét is ismernie kell, hiszen a saját bőrén tapasztalja, hogy politikailag páriává vált. Ennek a törvénynek a határideje már csak Orbántól, a Vezértől függ. Ő az, és senki más, aki meghatározatlan időre szüneteltethet minden politikai féket és ellensúlyt. Magát az Országgyűlést is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cserna János
2020. március 26. 00:47
Sajnálom ezt az embert. Végtelenül rossz lehet így élnie.
Hannibal
2020. március 25. 13:36
Nyugodtan jöjjön csak a marhaságaival, ma már senkit nem hat meg vele, tökéletesen kontraproduktív. A koravén kutya ugat, a karaván halad.
csicseriborso
2020. március 25. 10:57
Javaslom kedves Rudolf menjen el Hegyaljára, metsze a szőlőt, kötözzön, permetezzen, aztán jö a zöldmunka. Higgye el a természetben helyre áll a világ rendje, és rájön az ember hogy a világ az emberi hülyeség nélkül is működik. És még valami... A magyarok többsége érti a zsidó érzékenységet, de egy idő után nagyon megunja az állandó rettegésüket, és a mindenben a legrosszabbat kereső hozzáállasukat. Tudom hogy idős, tudom hogy retteg a haláltól, de ne akarjon számonkérni ebben a helyzetben másokat, ne lásson mindenben veszélyt, és hagyja dolgozni azokat akiknek ez a dolga. Lesz még rosszabb is, ez idő nem az elméleti viták ideje.
Syr Wullam
2020. március 25. 10:57
Rudi bácsi, "a kurva anyját annak, aki" - pl. Paul Lendvait idézi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!