Üdv a szabadság diktatúrájában!

2020. február 22. 13:22

Ha nincs igazság, nem tévedhetünk, ha nincsenek erkölcsi normák, nincs min megbotránkozni.

2020. február 22. 13:22
Kincses Krisztina
Vasarnap.hu

„Egyáltalán nem kell mélyre ásnunk, hogy példákkal is alátámasszuk ezt az állítást. Gondoljunk csak a tanárbántalmazások ügyében áldozatként bemutatott erőszakos diákokra, vagy a gyöngyöspatai roma kisebbséget az ordító visszaélések ellenére is kitartóan védelmező balliberális pártok attitűdjére. A Me Too kampány csak addig üdvözlendő, amíg nem liberális művészeket vagy közszereplőket állítanak pellengérre, és simán kicsavarható az esélyegyenlőség fogalma, ha a virtus női kvótáért kiált (emlékszünk rá, amikor kizárták a férfiak jelentkezését egy eindhoveni egyetemen a nemek közti egyensúly eléréséért?).

A minap a liberális tábor saját kiskatonájába, Rékasi Zsigmondba is beleszállt, csak mert az oktondi fiú szóvá merte tenni, hogy a roma kisebbség egy része bandákba verődve bizony gyakran inzultálja a többségi társadalom tagjait (szegényke, azóta törölte is a kicsit sem haladó posztját, nehogy számkivetetté váljon; kár érte, kiváló ügynök volt). Nemrég egy fekete bőrű diáklány panaszkodott a virginiai egyetemen, hogy nem érzi jól magát, mert túl sok a fehér ember körülötte – a Golden Globe-on teljes nyugalommal lehet promotálni az abortuszt, New Jerseyben pedig ferences szerzeteseket hurcoltak el a rendőrök pusztán azért, mert rózsafüzéreket és életvédő mondatokat tartalmazó kártyákat osztogattak a Planned Parenthood „abortuszgyára” előtt.

A képlet persze nagyon egyszerű: ha nincs igazság, nem tévedhetünk. Ha nincsenek erkölcsi normák, nincs min megbotránkozni. Egy Isten nélküli világban bárki játszhat mindenhatót. A szabad akarat bölcs béklyói eltűntek, helyette a korlátlan szabadság tobzódását látjuk mindenütt. A vélemény? Felülír mindent. S persze minden semleges, minden relatív.

S hogy ezeket miért mondtam most el? Mert a fent említett elvek szinte észrevétlenül kúsznak be életünk minden területére – nap mint nap, a legkülönfélébb formákban. S bár a konzervatívok már rég félkegyelműeknek számítanak a liberális közbeszédben, tehát kívánatos megvonni tőlünk a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságát, azért mi csak kongassuk a vészharangokat. Mindaddig, amíg van miért és van kiért. És talán még azután is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2020. február 24. 10:16
Liberté, Égalité, Fraternité. Isten trónfosztását ezzel a jelszóhármassal véglegesítette az európai ember. Pedig már akkor észhez térhetett volna. A jakobinus diktatúra mindennél világosabban megmutatta, mire számíthatunk ezen az "úton". Az volt az első olyan felfordulás a történelemben, ahol nem közvetlen hatalmi érdek, vagy megfélemlítés céljából (persze végső soron - az ösztönök szintjén - itt is arról volt szó), hanem kifejezetten ideológiai alapon mészároltak le tömegeket. El is jutottak 200 ezer fölé. Így aztán, az életre kelt jelszóhármas egyesével is elkezdett "alakot ölteni". Így lett a "testvériségből" nácizmus és az "egyenlőségből" kommunizmus. Előbbi milliós, utóbbi már tízmilliós nagyságrendű hullahegyeket hagyott maga mögött. Most is - mindkét őrület esetén -, kizárólag ideológiai alapon! És hát igen - a "mesebeli hármas szám" beteljesedéséhez, mielőtt visszatalálhatnánk Istenhez -, a "Liberté" még hátravan. Vagy. Talán mindez nem teljesen determinált és lehet még esélyünk kitérni a következő - ne legyenek illúzióink, feltehetőleg újabb nagyságrendet lépő - százmilliós vérfürdő elől. Ha idejében észhez térünk ... Az bizonyos, hogy az (utolsó?) őrület már elkezdődött ... Ennek a régiónak, benne a magyaroknak (Orbánnal az élen) kulcsszerepe van, ha meg akarjuk úszni. Úgy legyen !!!
Rasdi
2020. február 23. 10:02
Nem csak az a baj, hogy "ha nincs igazság, nem is tévedhetünk", hanem amint előjön az írásából is, a dolog megfordul. A véleményszabadság bajnokai hallgattatják el a más véleményen levőket,
legkisebbek közül
2020. február 23. 09:46
("a konzervatívok már rég félkegyelműeknek számítanak a liberális közbeszédben, tehát kívánatos megvonni tőlünk a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságát" Az ember nem mindig az igazságokra kíván rámutatni, helyette ha az szükséges ferdítjük a világot, másokat manipulálunk, megosztunk, embereket hangolunk egymás ellen, érzelmekre alapozva, világi, emberi saját célok érdekében. Az ember részben "önmagára" mutat ilyenkor. Sokszor a saját emberi ego-nkat jelöljük ki vezérfonalul, amit követünk, így előzhetnek be akár ember alkotta ideológiák, jelzők is, így kerülhetnek az ember életének fókuszába adott időszakokra akár liberális vagy konzervatív jelzők, változtatható jelentéstartalmak mentén, amelyekbe, sokszor sokan bele is gabalyodnak - amely irányok nem egyértelműen definiálhatók, behatárolhatók, követhetők s nem is építenek következetesen, mert ember alkotta dolgokról beszélünk s az ember nem tévedhetetlen. Ha viszont keresztényként Istent kívánjuk követni, akkor emberi világunk fölé kell emelkedni, a követendő utat már nem a saját ego-nk elgondolásai fogják képezni, a megnyilvánulások már Istenre kívánnak mutatni, következetességre törekedve (akkor is, ha sokszor elesik az ember). Mert létezik változatlan és következetes fixpont, de a mérce már emberi "világunk felett" van. A fixpont, a középpont a kereszt Jézussal, a bejárandó út pedig Jézus szándékainak követéséről, lelkületére törekvéséről szól. A keresztény a megtérés útjára lépve juthat el oda, hogy Jézus mind inkább beköltözik életébe, aki mind inkább átveszi a vezetést (az ember mind inkább átadja azt) s Jézus mindinkább megnyilvánulhat emberi életén keresztül is - már így formálva, építve saját világunkat is. Lássuk Jézus apostolait, egyházunk szentjeit, múltunk s jelenünk Jézus követésre törekvőit, ahol Jézus megnyilvánulhat a magára hagyott elesetten keresztül, akár a bemutatott Don Bosco iskolában dolgozók adott megnyilvánulásain keresztül is, ..., de nem ember által formált ideológiákon keresztül)
Paul
2020. február 23. 06:36
Hmm eszes egy nő. Do you come here often?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!