Nyílt levél Lukács Csabának

2020. február 14. 18:02

Ízlésről nem nyitunk vitát, de szerinted akad harminc évnél idősebb magyar ember Fokvárostól Oslóig, aki nem hallott az Edda Művekről?

2020. február 14. 18:02
Szentesi Zöldi László

„Amikor beletúrsz az Edda kasszájába, persze bevallhatnád azt is, hogy annak idején, még Fidesz-közeli korodban egészen másként tekintettél a támogatásokra. 2015-ben besegítettél a Székely Fesztivál szervezésébe, és fontos volt számodra a fideszes politikusok segítsége. Akkor még nem fájt, hogy mennyi az annyi. De a Székely Fesztivál már nem a tiéd, és te időközben a NER kérlelhetetlen ellenharcosa lettél – most leleplezed az Eddát, és hallgatsz arról, hogy különféle ügyeidben hosszú éveken át kitől milyen segítséget kaptál.

Csaba, ez persze nem szemrehányás. Inkább sajnálkozva állapítom meg, hogy az Orbán Viktor és a Fidesz elleni gyűlölet méltánytalan cikkek megírására ösztökél. Ízlésről nem nyitunk vitát, de szerinted akad harminc évnél idősebb magyar ember Fokvárostól Oslóig, aki nem hallott az Edda Művekről? Rendben van: szerinted a harminc arany-, platina- és gyémántlemezes, lassan fél évszázados Edda nem teremt értéket. Szerintem meg igen. De ha a tényeket és nem az ízlésünket nézzük, akkor is az Edda felé billen a mérleg. A rockzenét soha nem karolta fel senki Magyarországon, még a legnagyobbak is ellenszélben játszottak. Az Eddát valamennyire még játsszák is a rádiók. De mi a helyzet a többi ősbölénnyel? Nóném alternatív zenekarok, amelyeket kétezren meg hatezren követnek a Facebookon, a különféle rádiókban tízszer, hússzor esetenként harmincszor több percidőt kapnak, mint a klasszikus magyar rockzenekarok. Nem értem, hogyan tudtak nulla- meg tízperces hazai megjelenést produkálni, vagyis gyakorlatilag nem létezni, miközben Facebook-követőik száma, sorolom: Ismerős Arcok – 77 810, Ossian: 104 906, Kárpátia: 80 806, Pokolgép – 71 434. Hadd ne folytassam, pedig hidd el, hosszan lehetne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lukacscsaba
2020. február 19. 15:25
A "korrekt" és "demokratikus" Demokrata nem volt kiváncsi a válaszomra: https://magyarhang.org/publicisztika/2020/02/19/a-nemzetegyesito-edda-a-roman-polgarmesternek-kampanyolt-erdelyben/
syphax
2020. február 16. 11:39
PATAKI ATTIKÁNAK ÉN NEM A ZENÉJE MIATT VAGYOK "A CSÚCSON", HENEM AMIATT, HOGY MELLETTÜNK A JOBBOLDALI, KERESZTÉNY, NEMZETI OLDAL MELLETT ÁLL KI, ILL ÉRTÜNK KIÁLL. EZ NAGYON NAGY ÉRTÉK. IGY MÉG AZ IS SIMÁN BELEFÉR AZ Ő--ATTILA SZEMÉLYISÉGÉBE--HOGY BIZONY LEHETNE VALAMELYEST MŰVELTEBB VAGY INTELLEKTUÁLISABB. PERSZE AKKAR Ő NEM LENNE AZ AKI: EGY DIÓSGYŐRVASGYÁRI, ALSÓ-SZINVA UTCAI FRANKÓ ÉS TISZTELETRE., ÉS RAKONGÁSRA MÉLTÓ KIVÁLÓ MAGYAR PROLIGYEREK--AKIBEN AZ A LEGJOBB, HOGY LEPLEZETLENŰL PROLI: MAGYARKÉNT ÉS KERESZTÉNYKÉNT. GYEREKKÉNT A SZOMSZÉDOM VOLT: EGY HELYRE JÁRTUNK.....VEREKEDNI..FASZÁUL.
kaltran
2020. február 16. 11:17
Egy kis adalék. A koncertszervezők és könnyűzenei rádiómogulok enyves keze és pancsersága több ponton is tettenérhető volt. Hegedűs Lászlót, a magyar koncertszervezés legnagyobb alakjaként emlegetik botor helyeken. Nos ez a legnagyobb alak, a kétezres évek elején az akkor éppen európai turnéra készülő, akkor még ereje teljében lévő nagy bölény csapatról a Crosby, Stills, Nash and Young-ról az bírta nyilatkozni, hogy nincs rá kereslet. Steve Winwood-ot ugyan ide szervezték 2010-ben, ám se plakát se hír, se hirdetés, se rádiós promóció nem szólt róla (nyilván vitte volna a legnagyobb alak hasznát). Egyenesen következett ebből, hogy 17 jegyet adtak el, ami világbotrány csúcs. Látható, hogy nemzetközi szinten is felterjeszthetőek citromdíjra. A hazai rádiós maffiáról beszél szerző úr, akik egyéni ízlésük és politikai szimpátiájuk alapján mellőznek vagy emelnek fel előadókat. Teljességgel aláírom.
BőröndÖdön
2020. február 16. 08:32
Lacinak igaza van,zúduljanak a közpénzmilliók Atika zsebébe...:(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!