Miért akarják ennyire átírni a történelmet a BBC-s sorozatokban?

2020. február 26. 22:52

Másodrangú történelemhamisítás történik.

2020. február 26. 22:52
Patrick West
Spectator

„Az a probléma, hogy a nézők többsége nem szereti a woke sorozatokat – ahogy a Doctor Who csökkenő nézettsége ezt tanúsítja. A nézők szerint a tizenkilencedik századi regények kulturális-politikai célú manipulációja egyszerűen irritáló és káros. 

A szövegek megmásítása egy dolog, a múlt szándékos félreértelmezése meg egy másik. Persze, a Karácsonyi ének fikció, de a tizenkilencedik századi Londonban írták és ott is játszódik, egy valódi és autentikus Londonban. A szerzője egy egykori újságíró, akinek jó szeme volt a részletekhez. És habár voltak kevert családok Londonban 1843-ban, sokkal kevesebben voltak mint ma, Dickens pedig nem tett említést a Cratchit család rasszbeli hovatartozásáról. 

Persze, tudjuk, miért történnek ilyen változtatások. De azzal, hogy a BBC megváltoztatja az 1843-as Londont, az emberek múltról alkotott percepcióját is módosítja. Másodrangú történelemhamisítás történik. Végső soron ez az oka annak, hogy sokan baljósnak és aljasnak találják a woke sorozatokat. 

Ezért nem nézek BBC-sorozatokat már jó ideje. Ugyanabba az irányba haladnak, mint a BBC tévés és rádiós vígjátékai, amiket felzabált a politika a humor kárára. Az olyan műsorokat, mint a Mock The Week vagy a The Now Show, tönkretette a balos, Brexit-ellenes humorizálás. A legjobb vígjátékokat ma a Dave csatorna készíti, ami még mindig az emberek megnevettetését tekinti a vígjátékok elsőszámú feladatának. 

Hasonlóképpen a legjobb sorozatokat vagy más nyelveken készítették, mint a Spiralt, a Borgent vagy a Gomorrah-t, vagy nem a BBC fejlesztette őket, mint a Breaking Bad-et, a Trónok harcát vagy a Csernobilt – olyan sorozatokat, amiknek sodró erejű a cselekményük, nagyszerűek a karaktereik, és nincs átlátszó propaganda a kompozíciójukban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. február 27. 22:59
https://www.origo.hu/tudomany/20150709-masodik-vilaghaboru-merenylet-sztalin-winston-churchill-sikorski-tabornok-londoni-emigrans.html
Zöldy Béla
2020. február 27. 21:11
A kormánypárti brit szavazóknak teli van a hócipője a BBC balos hangvételével. Ezért is pártolják a Boris által megigért privatizációját.
mokány
2020. február 27. 14:32
Bolsevík rendszerekre jellemző agitprop.
vigyor
2020. február 27. 14:13
...majdnem felsikítottam, amikor Trump Oscarra tett kritikájánál azt sikerült a fanyalgóknak felhozni érvként, hogy de az Elfújta a szél rasszista!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!