Ez olyan, mint a szüzesség

2020. február 27. 09:09

Egy rezsim csak egyszer tudja elveszíteni.

2020. február 27. 09:09
Hont András
Hont András
Facebook

„Pislogva figyelem tegnap óta a börtönkártérítések kifizetésének felfüggesztéséről szóló döntésre adott reakciókat. »Megszűnt a jogállam«, »újabb vörös vonalat léptek át«, »megint átgázolt egy határon a Fidesz«, és a többi. Az első visszaható hatályú törvények, az alkotmánybíróság jogkörének korlátozása és a magánnyugdíjak elzabrálása után miről beszélünk?

Természetesen a jogállam nem egzakt fogalom, de azt, ahol utólag támasztanak feltételeket, tehát a polgár nem tudja magatartását hozzáigazítani a joghoz (ez volna ugyebár a jog lényege), ahol nincs olyan testület, amelyik a jog egysége fölött őrködne, azaz egy alacsonyabb szintű szerv simán figyelmen kívül hagyhatja, hogy mi van például az alkotmányban, és ahol fittyet hánynak a jogegyenlőségre, megszegik a diszkriminációtilalmat azzal, hogy megzsarolják a polgárok egy részét, hogy nem részesülhetnek az ő pénzükből való állami juttatásban, biztosan nem nevezhetjük jogállamnak.

Emlékeztetnék: mindezek 2010-ben történtek. Ez olyan, mint a szüzesség, egy rezsim csak egyszer tudja elveszíteni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. február 28. 19:27
Pontosan, te voltál már?
Európai téridő
2020. február 28. 10:07
Igen, Gyurcsányék, az MSZP-SZSZ-"rezsim" 2006-ban Őszödön már rég elveszítette azt, kedves internáci Hont hülyelvtárs médiamunkás.,
gutyanj
2020. február 28. 08:32
Nem kíváncsi már rád senki, csak a Facebook, ugye? Oda bárki írhat bármit. Ja bocsánat, csak ha tetszik a cukkerbergernek. Szegény nagyarcú Hont Bandi!
Akitlosz
2020. február 28. 02:16
Egészen más érzés és más hatás szüzességet elveszíteni, mint pénztárcát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!