Azért kérdezzük meg az embereket, hogy közösen döntsünk

2020. február 26. 10:54

Csak a nemzeti konzultációt követően lehet döntés arról, hogy milyen konkrét törvényekkel szab majd gátat a kormány a börtönbiznisznek.

2020. február 26. 10:54
Farkas Örs
Origo

„A börtönbiznisz ügyében a végső döntés majd a nemzeti konzultáció lezárulta után várható. Az Országgyűlés által elfogadott mostani rendelkezés csupán egy ideiglenes intézkedés. Európában elindult egy tendencia, ami az áldozatok érdekei elé helyezi a bűnözők érdekeit. Ezt támasztja alá az a tény, hogy Magyarországon immár 12 ezer börtönkártérítési per indult az állammal szemben, a megítélt összeg pedig eléri a 8,5 milliárd forintot.

Ezen esetek nagy részében baloldali ügyvédek és külföldről finanszírozott szervezetek nyerészkednek, és nem az áldozatok, hanem a bűnözők oldalára álltak. A kormány éppen ezért kéri ki a magyar emberek véleményét a kérdésben. Úgy gondoljuk, hogy az emberek véleménye magabiztos hivatkozási pontot jelenthet a kormány számára. Csak a nemzeti konzultációt követően lehet döntés arról, hogy milyen konkrét törvényekkel szab majd gátat a kormány a börtönbiznisznek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2020. február 26. 22:35
Volt nemzeti konzultáció a vasárnapi boltbezárásról?
rajgy
2020. február 26. 17:52
Sok primitív fideszes nem is értette az 1. kérdést: "....... támogatják vagy ellenzik a magyarok az ilyen kártérítési perek lehetőségét........." Tehát, hogy a "Fidesz 2/3", aki 2016-ban megteremtette ezt a LEHETŐSÉGET, azok idióták voltak e? Tehát, hogy maga a LEHETŐSÉG meglett a "2/3" által teremtve. Okos dolog volt, vagy ostobaság?
koronaszepe
2020. február 26. 15:37
Breivik. Nehéz szó... :-)
felucca
2020. február 26. 13:52
Hülye vagy Örs, bazmeg. Tudod, van olyan, hogy valaki egyszerre elkövető is, meg áldozat is. Az elkövetésért jár neki a bünti, sem kevesebb, sem több, mint amit a bíróság megállapított. Ha netán több jutott volna neki a bíróság által megállapítottnál (tehát áldozattá válik), azért jár neki a kártérítés. Ugyebár az állam tartsa is be a saját maga által hozott törvényeket. Az összes többi hablaty csak azt mutatja, hogy betegesen vonzódtok az öszeesküvéselméletekhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!