Varga Judit tesz egy lépést a hatások kezelése felé, de foglalkozhatna az okokkal is

2020. január 06. 19:55

Nem egy-egy elszigetelt ember megbomlott elméje okozza a tragédiákat, hanem a rendszer, melyben egy férfi többet ér egy nőnél.

2020. január 06. 19:55
Kiss Soma Ábrahám
Mérce.hu

„Vagyis az eddigi kommunikáció alapján könnyen elképzelhető, hogy a nők elleni erőszak kérdéséből is migrációs kérdést csinál a kormányzati kommunikáció, mivel a szélsőjobboldalnak kedvelt témája, hogy a fehér európai nőknek valójában a színesbőrű emberektől kell rettegniük. Miközben az erőszakot, bántalmazást, zaklatást általában az áldozathoz közel álló személy követi el, ahogy azt a fenti példákból is láthattuk. Ehhez kapcsolódóan sajnos a videóban nincs szó a társadalmunk működését alapvetően meghatározó nemi egyenlőtlenségekről, ami a megelőzni kívánt erőszakos cselekmények kiváltó oka. Nem egy-egy elszigetelt ember megbomlott elméje okozza a tragédiákat, hanem a rendszer, melyben egy férfi többet ér egy nőnél.

Nincs szó a videóban a macsó kultúráról, a nők tárgyiasításáról, a férfiakban élő jogosultságtudatról, az alá-fölé rendeltségi viszonyokról, a nőkről kialakult és a kormányzat által egyébként aktívan alakított képről, miszerint a nő a férfi tartozéka, akinek feladata, hogy elég gyereket szüljön és finomakat főzzön.

Márpedig a kormányzati kommunikáció épp, hogy ezt sulykolja az imázsfilmekkel, a megboldogult családok évével és a tradicionális családmodellel, melyben az apa a családfő, és a férfi és női princípiumok egyértelmű hierarchia-rendszerbe rendezik a feleket.

Hiába van akármennyi női miniszter, államtitkár és helyettes államtitkár, míg nincs kezdeményezés a kormányzat részéről arra, hogy a rendszerszintű egyenlőtlenségeket és elnyomást igyekezzen csökkenteni, addig pedig a szimptómák kezelése a legnagyobb jóindulattal is legfeljebb félmegoldás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2020. január 08. 09:34
Hm! ha rajtam múlna a gyilkosokat minimum 50 évre ítélném ha már nem lehet őket felakasztani, soha a büdös életbe ne kerülhessenek szabad lábra!!!!
toef36
2020. január 07. 21:26
S Ábrahám! Nagyon sokat kellene még tanulnod, hogy megértsd a társadalmi folyamatokat és benne az emberi barbarizmus létrejöttének "törvényszerűségeit"...
toef36
2020. január 07. 21:26
S Ábrahám! Nagyon sokat kellene még tanulnod, hogy megértsd a társadalmi folyamatokat és benne az emberi barbarizmus létrejöttének "törvényszerűségeit"...
luisbathhelena
2020. január 07. 12:45
Konkrétan ez a szigorítás a győri gyerekgyilkosság következménye, ami PONT cáfolja a balfék mérce szerzőt. Se migráns, se fehér ffi mentegetés nincs benne. Konkrétan csak tesz az erőszakmentesítés ellen-nem engedik ki őket idő előtt. Na persze a szerző eszmetársai más írásaikban meg pont a tetük jogaiért aggódnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!