Csillagszemű Ricky

2020. január 08. 20:40

Általunk eleddig közkedvelt, ragyogó tehetségű színészek nullázták le magukat emberileg a pillanat tört része alatt.

2020. január 08. 20:40
Varga-Bíró Tamás
Demokrata

„Imádom Ricky Gervaist. Régóta. Ahogyan a brit humort, s úgy általában a British Englisht beszélő színészeket. Nyilván az sem árt, ha tehetségesek. Ricky éppenséggel talentumok tekintetében nem a sor végén áll. Így történt, hogy lelkesen és érdeklődve hallgattam bele a Golden Globe-díjátadón elmondott beszédébe. S ismét nem csalatkoztam. Ahogyan több lap is fogalmazott, a brit humorista ledobta Hollywoodra az atomot. Akár a mesebeli, sosem hazudó Csillagszemű Juhász. 

Hogy mit tett? Nos, semmi különöset. Csupán megkérte színésztársait arra az egyszerű dologra, hogy a patetikus politikai nézeteiket ugyan tegyék már le a ruhatárban, majd a megnyert díjat megköszönve »húzzanak el a pi…ba« (sic!). Hozzátette még, hogy az élet nagy dolgaiban már csak azért se ártsák bele magukat, mert a legtöbbjük még Greta Thunbergnél is kevesebbet járt iskolába. Ehhez képest szavait lelkes kacaj és mérsékelt taps fogadta. A nézőknek pedig abban a szerencsében volt részük, hogy kicsit beleláthattak a dolgok algoritmusába.

Azok a bizonyos furcsa mechanizmusok persze eddig se lettek elrejtve senki elől. Sőt! Általunk eleddig közkedvelt, ragyogó tehetségű színészek nullázták le magukat emberileg a pillanat tört része alatt. Kezdődött mindez azzal, hogy az Obama-adminisztráció után a díjátadókon, társadalmi eseményeken elmondott színészi szónoklatok kísérteties sablon szerint kezdtek uniformizálódni. Legelőször is minden szónok kötelességének tartotta elmondani, hogy Trump egy idióta, és sokkal kevesebben szavaztak rá, mint amennyivel nyert. Majd rögtön hozzátették, hogy a világot meg kell menteni, s ennek alapfeltétele a másság elfogadása, a klímaharc, valamint a falak lerombolása és a menekültek befogadása. Márpedig amikor ilyesmit egy Robert De Niro vagy egy Richard Gere mond, az emberek hajlamosak odafigyelni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2020. január 09. 09:49
"Twitter- és Insta-sztárok, a YouTube-influenszerek, karaoke énekesek és más, zéró teljesítményű percemberkék, itt Mariah Carey örökbecsű véleménye az éhező gyerekekről: „Bármikor, ha tévét nézek, és látom a világszerte éhező, szegény gyerekeket, nem tudom megállni, hogy ne sírjam el magam. Mármint szeretnék én is olyan vékony lenni, de a legyek meg a halál meg ilyenek nélkül.” Fullajtár Andrea, Barda Beáta, Sodró Eliza, Farkas Franciska, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Pintér Béla, Karácsony Gergely, - ezek a nagy nevek ugyanúgy elsírják magukat, mindannyiszor, - amikor csak sírniuk kell... Ha az elszakított magyarokat - úgy anblokk, "csak" a magyarokat - bántják, azok lényegtelenek, soha nincs sírás, ellenben van náluk móka, jókedv, kacagás, ujjazás...
OberEnnsinnen
2020. január 09. 09:39
Robert De Niro vagy egy Richard Gere Valaha, talán jók voltak. Mára? Egy kézben - zsarolóban - tartott ölebek. Ráadásul vén ölebek...
Marslaki
2020. január 09. 07:09
Gervais további beszólása: A Madarak a dobozban egy olyan film, ahol az emberek úgy tudnak csak túlélni, hogy eltakarják a szemüket. Ilyen lehetett Harvey Weinsteinnel is együtt dolgozni. Nem én, ti csináltátok ezt, ti! Zseniális, nem csak szemellenzősök a celebek, de romlottak is!!
Mich
2020. január 09. 01:04
"Általunk eleddig közkedvelt, ragyogó tehetségű színészek nullázták le magukat emberileg a pillanat tört része alatt." Mert nekik valójában csak a gyűlölködő libsi-bolsi-nácik számítanak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!