A törvény szava

2020. január 12. 13:58

Azt nem először látjuk, ha a hatalomnak tetszik egy bírósági ítélet, akkor heurékázik, ha meg nem, akkor olyan demagóg szólamokba kezd, hogy a néhai Torgyán doktor csak hüledezne.

2020. január 12. 13:58
Mátyás Győző
168 Óra

„Ahogy az várható volt. A miniszterelnök úr minap tartott nemzetközi évnyitó sajtótájékoztatója után jócskán fodrozódni kezdtek az indulatok. Persze az ellentétes politikai oldalak képviselői és szimpatizánsai a szokásos leosztásban reagáltak arra, amit a kormányfő mondott. Egyfelől megtudhattuk, hogy a miniszterelnök úr bölcsessége és főként bátorsága minden képzeletet felülmúl, hiszen ő megtörve a tabukat és a pc zsarnokságát ki merte mondani az igazságot. Szinte a néplélek avatott búváraként érzett rá arra, hogy mit gondolnak a zemberek, és ő tulajdonképpen hangot adott a nép kozmetikázatlan véleményének. Az ellenoldal szerint a miniszterelnök kijelentéseivel – nem először – megingatta a jogrendet, a törvények fölé helyezte magát, és valójában jogellenes magatartásra biztatott, a mondandója meg nettó uszítás.

Kétségkívül igaz, hogy a miniszterelnök úr elég lendületesen megsorozta az igazságszolgáltatást, bevitt egy-két lengőt nemzetközi szinten is. 

Azt tegyük mindjárt hozzá, van olyan, a sajtótájékoztatón szóba került ügy, a győri gyerekgyilkosé, amelyben a kormányfő gondolatait és megoldási javaslatát csak osztani lehet.

(...)

Azt nem először látjuk, ha a hatalomnak tetszik egy bírósági ítélet, akkor heurékázik, ha meg nem, akkor olyan demagóg szólamokba kezd, hogy a néhai Torgyán doktor csak hüledezne.

(...)

Igen, tudjuk, a népcsoport egyedei olykor alapot szolgáltatnak az előítéletekre, mert nem tartják be a normákat, magatartásukkal bomlasztják a közösséget, nehéz velük együtt élni. De nem éppen az volna akkor a feladat, hogy a megoldás felé vezető utat keressük, ahelyett hogy bűnbakot képzünk?” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
follnece
2020. január 15. 10:34
M︆︆o︆o︆︆︆X︆i︆︆︆︆︆.︆n︆︆︆︆︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Kristály
2020. január 13. 11:48
Egy bíró ha privát " tanfolyamokon" vesz részt hetekig nyaraltatják több százezerért egy évben többször azt már lekötelezettség . A mai világban semmit nem adnak a semmiért .
kispufi
2020. január 13. 10:27
a mindenkori csunyatápoknak ajánlom figyelmébe a cigányvédelmi liberálgárdista gőzhenger nyomulását. rusnya jövőt nekik.
panyigai péter
2020. január 12. 22:20
A heurékázás egy kicsit más, talán a hallelujázással tévesztette össze a szerző. Kb. ilyen az egész cikk, a heurékázás csak egy példa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!