Migrációs képeskönyv

2019. december 02. 21:58

Az analfabetizmus jó hivatkozási alap az ártatlanság hangsúlyozására.

2019. december 02. 21:58
Rab Irén
Magyar Hírlap

„Ez a történet kicsit poros, de tanulságos. Két afgán fiatalember az edzőteremből jövet összekülönbözött. A vita tárgya egy nő volt, aki előbb a fiatalabbal kokettált, aztán meg az idősebbre vetette ki a hálóját, azaz mindkettővel folytatott viszonyt. A fiatalabb afgán tizenöt éves volt, az idősebb épp hogy átlépte a nagykorúság küszöbét. Azon veszekedtek, hogy melyiküké legyen a nő, kit illet az elsőbbség. Annyira belemerültek a férfiúi hiú­ság mocsarába, hogy a kérdésre már csak a kultúrájuk adta módon tudtak megoldást találni. Az ember az edzőterembe mégsem visz magával kést, ezért az idősebbik egy útjukba eső büfé pultjáról elemelt egyet, és gyors egymásutánban négyszer hasba szúrta honfitársát. Végig velük volt egy barátjuk, egy tizenkilenc éves obsitos katona Iránból. Nem avatkozott közbe, mert a nő ügyében ő nem volt érdekelt.

A vizsgálat során a tettesről kiderült, hogy hamis papírjai vannak, bár ő maga nem tudott erről. Hogy tudhatna, amikor nem járt iskolába, nem tud olvasni, nem érti, mi áll azon a papíron. Amikor Ausztriába érkezett, becsülettel bemondta a nevét, de hogy a papírra mit írtak, azt ő nem tudta kontrollálni.

Az analfabetizmus jó hivatkozási alap az ártatlanság hangsúlyozására. A minap ugyanerre hivatkozott az Iszlám Állam egykori emírje, Hassan Fahrud is a magyar bíróság előtt, amikor a mobiltelefonján található videókról faggatták. Büszke iszlám harcos szokás szerint ugyanis filmre vette az általa vezényelt kivégzéseket. Valakik odacsempészték a telefonomra! Hogyan tehettem volna én, amikor nem értek ezekhez a masinákhoz, hiszen írástudatlan vagyok! – siránkozott a bíróságon, kezét tördelve.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2019. december 03. 12:07
Eddig úgy volt, hogy agysebészek jönnek betölteni az üres munkahelyeket. Most meg kiderül, hogy analfabétákat engedtünk be Európába. Hülye hülyét hoz.
raber
2019. december 03. 10:20
Engem valahogy az foglalkoztat, miféle az a nő (kiskorú lány?), aki a 15 és 18 éves analfabéta majommal egyszerre.... (nem mondok csúnyát). Na, ezért tartunk itt, ahol tartunk. Nézzen mélyen magába a nyugati fehér ember.
pollip
2019. december 03. 07:04
A többi meg, aki tud írni, mentálisan sérült.
patkánynak sem nevezhető férgek
2019. december 03. 06:34
A libsik szerint csak a kultúrájukat gyakorolják ezek a derék emberek, és még több ilyet szeretnének. Persze nem az ő környékükön, de akkor is. Ja, meg mocskos fidesz.... D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!