Kamala kiszáll

2019. december 13. 20:19

Harris képtelennek bizonyult arra, hogy kezdeti lendületét ki tudja használni.

2019. december 13. 20:19
Pálmai Zsolt
AJTK

„Nem meglepő módon Harris kampánya erősen nyitott. A kaliforniai Oaklandben tartott kampányindítón több mint húszezer ember jelent meg, és a beérkező kampánytámogatások is ígéretesek voltak, hiszen az első napon összeszedett összeggel Harrisnek még Bernie Sanders 2016-os rekordját is sikerült befognia. Az első demokrata párti jelöltek között folyó vita másnapján tele voltak vele az újságok, mivel etnikai kérdésekben roppant erős ütéseket vitt be Joe Bidennek. Ez pedig egészen máig az egyébként rettentően kiszámítható mederben folyó események egyik legkiemelkedőbb pillanatát jelentette. Harrisnak a kampány korai szakaszában gyorsan sikerült maga mellé állítania a demokrata establishment számos tagját, ráadásul a versenyből történő kiszállásának a napján az összes jelölt közül még mindig ő tudhatta magáénak a második legtöbb szponzorációt.

Mégis, a jó kezdés ellenére Harris képtelennek bizonyult arra, hogy kezdeti lendületét ki tudja használni. Az említett vitából utóbb nem tudott további tőkét kovácsolni, mivel ügyetlenül azt a látszatot keltette, hogy a Biden ellen pontokat érő ügyben, a diákoknak a faji szegregáció csökkentése érdekében az iskolába történő buszoztatásával kapcsolatban hangoztatott nézetei sokkal jobban hasonlítanak a korábbi alelnökéire, mint azt a vita alapján az egyszeri néző gondolhatta volna. A kérdés egyáltalán nem szerepel a választókat leginkább érdeklő témák között, ám a Biden és Harris közötti csörte nyomán akkora üggyé nőtte ki magát, hogy annak köszönhetően már maga az elbaltázott folytatás is aránytalanul nagy figyelmet kapott. A Biden-kampány sikeresen ki is használta ezt, felhánytorgatva, hogy annak idején Harris főügyészként nem állt ki a buszoztatás mellett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2019. december 14. 01:44
https://www.rt.com/usa/475816-maga-hat-attack-teen-video/?utm_source=browser&utm_medium=aplication_firefox&utm_campaign=firefox
ThunderDan
2019. december 14. 00:54
Egészen szürreális a demokrata párti felhozatal. A vitákat nézve az ember azt hiszi, hogy valami diliházban jár...
mo ching
2019. december 13. 21:55
Ha ilyen könnyen kiszállt, akkor erős a gyanú, hogy csak Trump szlogenjeinek elorzására indították. Azokat a szólamokat hangoztatta, amikkel Trump nyert legutóbb, csak aztán rájöttek, hogy így túl veszélyes Bidenre, így inkább leléptették. Biztos nem bánta meg anyagilag.
Coccothraustes
2019. december 13. 20:59
És?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!