A NATO boldogtalan születésnapja

2019. december 02. 23:00

Ha Trump az őrült nagybácsi, akkor Erdogan a fekete bárány, aki hátbaszúr, és közben élvezi, hogy a család agyára megy.

2019. december 02. 23:00
Dan DePetris
Spectator

„Trump csak egy személyiség, de persze fontos. Emmanuel Macron francia elnök és Recep Tayyip Erdogan török elnök pedig éppen gyerekes szócsatát folytatnak, ami az egész csúcsot megmérgezheti. Macron volt Ankara északkelet-szíriai inváziójának egyik leghangosabb ellenzője, aki szerint épp az ilyenek miatt »agyhalott« zombi a NATO. Erdogan persze nem vette túl jó néven a francia megjegyzéseit. »Vizsgáltassa ki a saját agyát« – szólt vissza a francia elnöknek. »Az ilyen kijelentések csak a magafajta agyhalottakhoz illenek.« Párizs azóta berendelte a török nagykövetet. 

Az nem újdonság, hogy Erdogan gorombáskodik. Az ilyen hisztik kezelhetők. Törökország esetében a sértések miatt kell a legkevésbé aggódnia a NATO-nak. Ha Trump az őrült nagybácsi, akkor Erdogan a fekete bárány, aki hátbaszúr, és közben élvezi, hogy a család agyára megy. A törökök az orosz SZ-400-as légvédelmi rendszert állítják hadrendbe, ami miatt Ankarát kivágták Washington F-35-ös vadászgépprojektjéből. Ankara blokkolja a balti térségnek szánt védelmi tervet abban a reményben, hogy rákényszerítheti a nyugatot néhány engedményre Szíriában. Mindezt akkor, amikor Törökország Szíria elleni támadása és gyarmatosítása még élénken él az USA jogalkotóinak emlékezetében, akik közül sokan megbüntetnék Erdogant azért, amiért diktátor módjára viselkedik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. december 03. 19:50
Azért amiért a NATO megszületett felesleges. Az egyiptomiak rámpákat építettek, hogy piramist tudjanak építeni, amelyeket azután miután elkészült a piramis és már nem volt többé rájuk szükség lebontottak. Azaz éppen annyi értelme van ma a NATO-nak, mint a Varsói Szerződésnek. Látszik is, hogy a NATO már nem tud mit kezdeni saját magával. Amolyan van még, de minek, azt már maga sem tudja.
Európai téridő
2019. december 03. 08:48
De Gaulle nem nevezte a NATO-t "agyhalott"-nak, amikor kiléptette Franciaországot, az ő V. köztársaságát a NATO katonai szervezetéből, de ez a lépés is hozzájárult ahhoz, hogy az utána létrejövő "enyhülés" következtében a Szovjetunió még cirka negyed századig "uralta" az 1943-ban, Teheránban kialkudott "érdekszféráját", ennyivel tartott tovább az "internáci" "elvtársvilág" térségünkben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!