Jé, hát ez él?!

2019. november 12. 10:23

Nem tudom, hogy a szexuális szabadosság, az egyén szabadsága meddig ér a 3D-s ultrahangok korában.

2019. november 12. 10:23
Mészáros Erika
Vasarnap.hu

„A film lényege – ha valaki esetleg nem ismeri – az, hogy az ultrahangos technológia megjelenésével a nőgyógyász társadalom egy része rácsodálkozott arra, hogy ami abortusz címszóval történik, az embertelen és brutális. Nem csak »tapogatták« a méhet belülről ettől kezdve, hanem beleláttak, akár műtét közben is. Mi pedig mintha látnánk, ahogy az ultrahangkészülék monitorjára meredve a homlokára csap némely orvos: Jé, hát ez él?!

Él bizony, és élni is akar – ez derül ki az ultrahangos videóból, ami egy élő magzat abortálását mutatja be ebben a filmben. A 12 hetes magzat hosszú másodpercekig menekült az élete kioltására »küldött« szívócső elől, az ujját kivette a szájából, percenkénti 140 szívdobbanása 200 körülire nőtt. Pörgött, forgott a testénél alig nagyobb »zsákban«, de végül persze alulmaradt a harcban.

Nem tudom, hogy a szexuális szabadosság, az egyén szabadsága meddig ér a 3D-s ultrahangok korában. De az bizonyos, hogy az abortusz műtéti végrehajtása technikai értelemben, lényegét tekintve azóta nem sokat változott.

Azt sem tudom, hogy A néma sikolyt levetítik-e ma is osztályfőnöki órákon. De bármilyen brutálisan hangzik is, talán érdemes lenne elgondolkodni a maszatos, rossz felbontású ultrahangos képsorok akár számítógépes »remake«-jén, és azon, hogy azt a mai tizenévesek arcába tolják osztályfőnöki órán. Ahogy nekünk annak idején Eta néni. Nálunk – sokunknál – működött ez a fajta sokkterápia.

Mert az abortusz – ha elkerülhető –, akkor csakis a nő döntésén múlik. Nekik kell megismerniük az igazságot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
di78
2019. november 13. 17:16
https://www.youtube.com/watch?v=6Q07X-S20bQ
Akitlosz
2019. november 12. 17:44
Csak mert az abortusz elkerülhető, attól még nem biztos, hogy érdemes elkerülni. A sok "keresztény" a nemi erőszakolók génjeit akarja elszaporítani a népességben. :-( Nagyon rossz ötlet. Az a szarvas is élt, és élni akart, akit lelőtt a semjén. Persze ideáig már nem terjed ki náluk az "élet szeretete és védelme". :-(
slimemold
2019. november 12. 15:18
egy szót hiányolok a hölgy szenteskedéséből (a szexuális szabadosságon való sápítozás helyett): FOGAMZÁSGÁTLÁS. (ami amúgy nem a nő kizárólagos döntése, és aminek a terjesztése és elérhetővé tétele dicséretes kormányzati törekvés. lenne.)
winniethepooh
2019. november 12. 14:36
A sok idióta kommentelőnek, akik Orbánon kérik számon az abortusz betiltását: szövegértés!!! Tájékoztatásul közlöm (gyengébbek kedvéért), hogy ez a cikk nem az abortusz betiltásáról/engedélyezéséről szól. Arról van szó, hogy a fiatalokat szembesíteni kell azzal, hogy a tetteiknek következményei vannak. A liberális (nihilista) együnk-igyunk-drogozzunk-bsszunk világból tereljük őket a felelősen gondolkodó, előrelátó fiatalok világába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!