Az Európai Unió korrupcióellenes főügyésze már Brüsszelben van!

2019. november 08. 11:43

Aligha meglepő, hogy pont a magyar kormány tiltakozott az új intézmény ellen leghevesebben.

2019. november 08. 11:43
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Jó volt ma beszélgetni az Európai Parlamentben Laura Codruţa Kövesivel, a korábbi román korrupcióellenes főügyésszel. Ahogy arról korábban már írtam itt, ő lesz az újonnan felálló közös Európai Ügyészség vezetője. Tudjátok, ez az az intézmény, ami az uniós pénzeket érintő csalásokat és korrupciót fogja vizsgálni. Jól ismeri a mi régiónkat, így a rövid találkozónk során általam említett magyar vonatkozású ügyekkel is tisztában van.

Aligha meglepő, hogy pont a magyar kormány tiltakozott az új intézmény ellen leghevesebben. Az a magyar kormány, melynek első számú vezetője családilag is érintett az uniós forrásokhoz köthető gyanús ügyekben. Az a magyar kormány, amelyik továbbra is úgy az egyik legnagyobb haszonélvezője az EU-s pénzeknek, hogy azok elköltését csak a saját, bejáratott házi ügyészségével hajlandó vizsgálni, ezért nem is csatlakoztak az Európai Ügyészséghez.

Engem azonban nem olyan fából faragtak, hogy szemet hunyjak a közvagyon gyarapítására hivatott uniós támogatások baráti zsebekbe csúsztatása fölött. Éppen ezért vagyok tagja az Európai Parlament költségvetést ellenőrző bizottságának, hogy a közös ügyészséggel és Laura Codruţa Kövesivel szoros együttműködésben folyamatos nyomás alatt lehessen tartani a Fideszt: figyelünk, tudjuk, hogy loptok, és nem maradunk csendben.”

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
subshelpcrip
2019. november 11. 18:23
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Korrupt Kornél
2019. november 09. 19:42
Az oroszok pedig a spájzban...
Newman
2019. november 09. 15:18
"AZ EURÓPAI UNIÓ KORRUPCIÓELLENES FŐÜGYÉSZE MÁR BRÜSSZELBEN VAN!" Romániában, egy luxus börtöncella csak rá vár! Az európai uniót, bűnözőkkel akarják irányítani! Igaz dobrev elvtársnő?!
formaegy
2019. november 09. 10:38
Nagyon alpári leszek! Akkor katika (tudatos kisbetű) ha Hadházy nem adta oda "a lónak a fasza"-t ez a bocskosros román majd kielégít! Rühes hazaáruló ribanc!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!