Nehogy az legyen, hogy most jönnek az új éhesek

2019. október 20. 10:30

A honi politika egyik alapvető rákfenéje, hogy a mindenkori hatalom a maga hitbizományának tekinti az általa felügyelt területet,

2019. október 20. 10:30
Mátyás Győző
168 Óra

„Olyannyira az egész választási kampány központi elemévé vált ez a Q-kategóriás home videó, hogy most igazán egyik politikai oldal sem tudja elfogulatlanul felmérni: vajon e nélkül az attrakció nélkül is a mostani eredmény született volna. Pedig ez a videó nem a meztelen hátsók miatt volt érdekes, hanem a politika hátsó udvara miatt, amelynek zugaiba éppen e bravúrdarab révén nyertünk bepillantást. Mert a »Pornóföldre visz az álomhajó« c. film nyomán a sajtó feltárta, milyen ipari méretű bugázást folytattak a győri polgármester köré gyűlt úgynevezett »vállalkozók«. És ez mindennél jobban leleplezi, hogy a Fideszben miként is képzelik a (helyi) hatalom működését. Ez az igazi »oktatóanyag«. Amelyik megmutatja, hogy a személyre szabott pályázatoktól kezdve a sokszorosan túlárazott munkákon át a sima lenyúlásig hogyan fosztogatták a kasszát a derék helyi erők. Ezért felettébb jellemző, hogy a Fideszben az a megoldás született, hogy Győrt minden áron megtartják. Nyilván nem lehet veszni hagyni a hálózatot, pláne nem lehetőséget adni az ellenzéknek, hogy belelásson annak felépítésébe és működésébe. Így aztán a polgármester lógójára tettek inkább egy fügefalevelet, csak immár a párt logója nélkül.

Mindez leginkább azt mutatja meg, hogy az ellenzék sokhelyütt, főként Budapesten és kerületei többségében arra kapott lehetőséget, esélyt és főként felhatalmazást, hogy még véletlenül se ezt a gyakorlatot folytassa. Nehogy az legyen, hogy most jönnek az új éhesek, és »miénk itt a tér« kiáltással nekikezdjenek a zsákmányszerzésnek. Erre nagy a kísértés, hiszen a honi politika egyik alapvető rákfenéje, hogy a mindenkori hatalmat gyakorló csoport a maga hitbizományának tekinti az általa felügyelt területet, és megpróbálja jóllakatni az oda sereglő klientúrát.

Szerintem azok az ellenzéki vezetők, akik most megbízást nyertek a városok, kerületek irányítására, elsősorban arra kaptak esélyt és bizalmat, hogy megmutassák: lehet másként is. Nyilván nem lesz egyszerű, mert »kétfrontos harcot« kell majd folytatniuk. Először is energikusan rá kell csapni a sajátjaik kezére, ha bele akarnak nyúlni a közös kondérba. Biztos, hogy az úgynevezett üzleti-vállalkozói körök tagjai közül sokan alig várták a pillanatot, hogy az ellenzék is részesüljön a hatalomból, ők meg ekként a koncból.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
riofolta
2019. október 22. 11:19
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Biivisz
2019. október 21. 13:58
Nem, nem fijjjjúk !!! Ez a cikk nem arról szól, hogy MGY - meglett kora ellenére - ennyire naiv lenne (meg hülye, hogy teljesen megfeledkezik a kispesti - sokkal durvább - esetről). Ez is a féknyúz része, ami azt hivatott sugallni, mintha volna egyáltalán egy fikarcnyi esély arra, hogy akik most jönnek, azok nem ugyanazt fogják csinálni, mint 2002 (Budapesten 1990) és 2010 között. Pedig de !!! Miazhogy !!!
Aerion
2019. október 21. 09:08
… Biztos, hogy az úgynevezett üzleti-vállalkozói körök tagjai közül sokan alig várták a pillanatot, hogy az ellenzék is részesüljön a hatalomból, ők meg ekként a koncból … A rókának megtiltani nem lehet... szól a dal.
Pelso j.
2019. október 21. 05:18
Persze, hogy jönnek az új éhesek, legjobb példa erre 2010. Akik jó része ugyanaz, mint eddig, csak a lepel változik. Érzékeny pontja a történetnek, hogy adott ciklusban mennyire nézik hülyének a népet, sajnos nálunk ez a mutató elég magas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!