Lesz-e Teremtésvédelmi Minisztérium Budapesten?

2019. október 20. 10:34

Példát tudnánk adni másoknak, ha megmutatnánk, milyen lehet egy működő, az embert megalkuvás nélkül szolgáló megközelítés.

2019. október 20. 10:34
Pálfalvi Milán
Pálfalvi Milán
Facebook

„Jelenleg a természet- és környezetvédelem, a klímapolitika és fenntarthatóság feladataiért legalább három államtitkárság felel, két különböző minisztériumban. A téma azonban ennél jóval szélesebb. Ezeknek az állami területeknek a tevékenységei úgy nyerhetnek valódi értelmet, ha az ember szolgálatával összhangban, azt kiegészítve és erősítve vannak jelen a portfólióban.

Nem elég, ha úgy tekintünk ezekre a részekre, mint ahogyan a zöldpolitika teszi, hanem ki kell jelentenünk, hogy egy tágabb egységnek, a teremtésvédelemnek elengedhetetlenül fontos elemei mind, de nem kizárólagosan. A kereszténydemokrata felfogású megközelítésnek ugyanis éppúgy része az emberi méltóság, az emberi élet védelme a fogantatástól kezdve, mint a természet- és a környezet védelme, a klímaügy vagy a fenntarthatóság. Hiába védjük meg a környezetet, ha közben pusztítjuk az embert.

Így áll össze egységbe az, amit úgy hívunk teremtésvédelem, aminek fontos fejlődési pontja lehet, ha nemcsak néven nevezzük, de egyetlen minisztériumban összpontosulva megfelelő szintű intézményi rangra is emelkedik. Mivel ez a fajta szemlélet hiányzik a világban, azzal is példát tudnánk adni másoknak, ha megmutatnánk, milyen lehet egy működő, az embert megalkuvás nélkül szolgáló megközelítés, a teremtésvédelem.

A kérdés már nem az, hogy indokolt-e egy Teremtésvédelmi Minisztérium létrehozása, hanem az, hogy mikor jön el annak az ideje, hogy ez a szükségszerűség valósággá is válhasson a jövő nemzedékei érdekében. Reméljük, minél hamarabb...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
riofolta
2019. október 22. 11:18
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Hurka
2019. október 21. 10:22
Teremtésvédelmi minisztérium akkor lesz amikor a Teremtő akarja. Vagy akkor amikor a Teremtőben hívő emberek akarják.
felcsutil okupec
2019. október 20. 21:16
egyebkent amig az alcsuti azeri ugynokot meg nem koronazta a kipcsak onkormanyzat volt teremtesvedelmi miniszterium..az volt az alneve, hogy kornyezetvedelmi és vizugyi miniszterium. de ugye putyin legszebb menyasszonyanak nem tetszett hogy letezik ilyen es megszuntette..
Akitlosz
2019. október 20. 20:45
"Lesz-e Teremtésvédelmi Minisztérium Budapesten?" Hát könnyen lehet. Elvégre Népjóléti minisztérium is volt már.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!