Zöld vagy szivárványos lesz Budapest?

2019. október 14. 12:25

Karácsony vajon észreveszi majd, hogy nem miniszterelnök lett?

2019. október 14. 12:25
Szilvay Gergely
Mandiner

Érdekes, hogy mind a három botrányhős győzött a maga helyén: Borkai, Wittinghof és Gajda Péter, a kispesti fehér poros videók hőse. Nos, reméljük, nem jachtokon folyik majd a megnevezetteknél a győzelmi ünneplés.

A főváros döntött, mostantól Karácsony Gergely a főpolgármester. Tarlós Istvánnak ezúton köszönjük, hogy Budapesten véget vetett a Demszky-féle megalomániának, és az apró, de a mindennapi életet segítő fejlesztésekre koncentrált. 

Budapesten a tegnapi választással helyreállt a Tarlós-éra és a 2010-es választás előtti, bevett városi képlet: a nagyváros inkább libi, vörös... göncökbe öltözve. Vajon mennyire törvényszerű, hogy egy nagyváros nem lehet jobboldali? Miért kell ehhez sok évnyi Demszky? Mondjuk a II. és a III. kerület azért meglepő végeredményt hozott, lehet belőle következtetéseket levonni. 

És ami még meglepő: a belső pesti kerületekben a Soproni Tamás-Niedermüller Péter-Horváth Csaba trió győzelme. Próbálom elképzelni például, ahogy Niedermüller Péter megoldja a bulinegyed-problematikát.  

De leginkább azt próbálom elképzelni, hogy Budapest inkább zöld, vagy inkább szivárványos színű lesz-e Karácsony Gergely vezetése alatt (elvégre szivárvány-koalíció fogja vezetni a várost is).

Karácsony vajon észreveszi majd hogy nem miniszterelnök lett, így kultúrharcos ötletei jó részének megvalósítására egyszerűen nem lesz hatásköre? Csak mert nekem úgy tűnik, hogy innen is, onnan is próbálkozott. Ha nem jött be az egyik hadiút, végigjárta a másikat. Csak az nem ugyanoda vezet. Mindenesetre a zuglói mérleg nem mutat jót

Egyebekben minden győztesnek jó munkát, és a tanulságok eredményes levonását kívánom.

 

Összesen 222 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2019. október 15. 19:29
Most kellene használni a kétharmadot pár új törvény megalkotására..az sembaj, ha diktatorikusok lesznek..
tevevanegypupu
2019. október 15. 19:20
Most jön a gazdagok adófizetése - remélem Gyurcsány, Demszky és az ellenzék tagjainak magánvagyona is - a lakások elvétele, mindenkinek csak egy lakása lehet és a legkisebbet tarthatja meg , a liget leállítása, a Nemzeti Múzeum lebontása, a civil szervezetek városházába költöztetése, az új poziciók szétosztása az összefogás embereinek, egymillió fa elültetése Budapesten..a Budapesti Tudományos Akadémia, a CEU visszahozatala, Soros diszpolgárrá kinevezése és minden ellenzéki polgármesternek az évi százmillió biztosítása..Zuglót pedig üvegburával borítják le és mindenki ingyen közlekedhet.
navis praetoria
2019. október 15. 08:42
"a II. és a III. kerület azért meglepő végeredményt hozott" Ezt nevezik németben, osztrákban Denkzettelnek.
Óbor Dezső
2019. október 14. 21:14
Nagy a pofád sorosbérenc hazaáruló tróger! Lejjebb fogod még adni, jó ha bekalkulálod. Ezt nem neked irtam Gergely, hanem Majténynyinak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!