Most akkor bölcsek vagy ostobák a szavazók?

2019. október 16. 14:40

Az eddig tudatlan, gyűlölködő nép hirtelen meggyújtotta magában a bölcsesség fáklyáját a balos értelmiség szerint.

2019. október 16. 14:40
Szilvay Gergely
Mandiner

Emlékszünk még, a 2018-as parlamenti választás után milyen gondolatok pörögtek ballib újságírók és értelmiségiek fejében?

Mutatom:

„Úristen, milyen emberekkel élünk egy országban? Hogyan hihetik el, hogy a migránsoktól kell félteni a kultúránkat? Miért van ennyi gyűlölet a magyarokban?” (Földes András, Index: Hogy lehet ennyire hülye egész Magyarország?)

Pető Péter most ezt írja a 24.hu-n:

„Hogy politikai munkával lehetett győzni, az egyúttal megmutatta azt, amit minden politikával foglalkozó embernek amúgy is mindig tudnia kell: a választók bölcsek.”

Semmiképp sem szeretném összekeverni Földest Petővel, de valami azt súgja, mindkét álláspont jól tükrözi az említett körök akkori és mostani gondolatait.

Jöhetnék itt John Stuart Millel, a liberalizmus egyik atyjával, aki szerint csak a felvilágosult népeknek szabad demokráciát játszani; de talán nem mélyfilozófiai megfontolások állnak a népről alkotott baloldali véleményanomáliák mögött.

Nyilván mindenkit megkísért, hogy az aktuális választástól függően ítélje meg a nép ítélőképességét, de azért mégis úgy tűnik, a baloldali értelmiségi közegben a nép bölcsességének mércéje az, hogy épp hova szavaz. És ez a felfogás pont nem egy túl bölcs dolog.

Összesen 302 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. október 17. 22:14
A választók EGYFÉLÉK...valamilyenek: egyrészük bölcs, másrészük ostoba.Harmadik részük elmebeteg hülye, utóbbiak egyszer így beszélnek másszor úgy egy bizonyos dsologról, miközbe az a dolog nem változik semmit. Az okosak ÁLLHATATOSAK, tudják egyik pillanatról a másikra LÉNYEGES DOLGOK SOHA NEM VÁLTZOZNAK. Most sem fognak. legfeljebb azzal kábitják önmagukat hogy igen, oszt' egy frászt. A LEGHÜLYÉBBEK MINDÉG AZ ÚJSÁGIRÓNAK NEVEZETT EMBERI NULLÁK, AKIK LÉNYEGÉBEN KÉTLÁBON JÁRÓ HULLÁK.
syphax
2019. október 17. 16:32
1.) 2018. ápr.-8-án OSTOBÁKNAK(!!!) MINŐSITTETTEK a " MAGYAR VIDÉK SZAVAZÓPOLGÁRAI", ÉS RÉSZBEN--JELENTŐSEBB RÉSZBEN(!)-- MÉG BUDAPEST SZAVAZÓPOLGÁRAI IS, MERT 2/3-OT "CSINÁLTAK" TÖBBEDSZERRE A MAGYAR PARLAMENTBENTBEN A FIDESZ-KDNP JAVÁRA. 2.) 2019 OKT. 13-ÁN NYAGYON BÖLCSNEK MINŐSITTETNEK AZON VIDÉKI SZAVAZÓPOLGÁROK, AKIK NEM FIDESZ-ES HELYI ÖNKORMÁNYZAT VEZETŐKET VÁLASZTOTTAK A FEJÜK FÖLÉ--MÁR AHOL EZ VALÓBAN IGY TÖRTÉNT, MERTHOGY EZ AZÉRT AZ "ELMARADTOTT ÉS BUTA MAGYAR VIDÉKEN" ZÖMMEL MÉG MOST SEM TÖRTÉNT IGY, NEM BESZÉLVE ARRÓL HOGY AZÉRT MÉG BUDAPESTEN SEM TÖRTÉNT AZÉRT AZ ÚGY MINDENÜTT, HOGY CSAKIS ÉS KIZÁRÓLAG CSAK NEM FIDESZES POLGÁRMESTEREK ÉS VEZETŐK NYERTEK VOLNA--HISZEN EZ PÉLDÁUL A "PIKÁNS" V.KER.-BEN SEM TÖRTÉNT EZ MEG. 3.) RÁADÁSUL KIMONDATOTT: MAGYARORSZÁG EGY AUTORITER DIKTATORIKUS ORSZÁG, AHOL A DESPOTA DIKTÁTOR A "PATÁS ÖRDÖG" FASISZTA CSUTI TERRORVEZÉR ÁLTAL KIJELÖLT ÉS ENGEDÉLYEZETT ÉS JÓVÁHAGYOTTSŐT "LEZSIROZOTT" KORMÁNYPÁRTI JELÖLTEK NYERHETNEK CSAKIS ÉS KIZÁRÓLAG--UGYEBÁR ÉS TERMÉSZETSZERŰLEG.....NYILVÁN. 4.) OSZTAKKÓ' MOST MIALÓFASZ VAN?
Béna Géza
2019. október 17. 15:38
Az a helyzet hogy van egy tápos réteg Magyarországon akik úgy érzik jól magukat hogy a szép és jó dolgoknak a közepébe csinálnak így könnyítenek magukon, hasznuk nincs belőle
Mátyás01
2019. október 17. 12:14
Budapesten van még mit tenni ez kétségtelen, azonban Tarlós nagyon sok lemaradást behozott. Ha még egy ciklust maradt volna akkor is lenne még probléma, ettől függetlenül látszik, hogy építette a várost és nem rombolta vagy elhanyagolta. Emellett még becsületes is volt. 5 év múlva számot vethetünk Karácsony teljesítményéből is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!