Uniós mutatvány

2019. szeptember 24. 07:13

Az egykor halottnak hitt kvóták tehát élnek és virulnak: a szemeink előtt zajló folyamat nem válság, hanem ipar.

2019. szeptember 24. 07:13
Kottász Zoltán
Magyar Nemzet

„A píárszakemberek azt hitték: ha új köntösbe bujtatják, divatos napszemüveget és bőrdzsekit adnak rá, ráncfelvarrást kap és hajbeültetést, tolongani fognak a tömegek a turnéján. A német, a francia, az olasz és a máltai miniszter azonban illúziókat kerget. A bohóc most sem fogja megkedveltetni magát. A bevándorlók elosztására létrejött mechanizmus ugyanis egyszer már csúfosan elbukott, és akinek egy agysejtnyi józan esze maradt, az pontosan tudja, miért.

A kvótarendszerrel Európa végeláthatatlan csapdába csalja magát. Az alapvető problémát, a bevándorlás korlátozását-megállítását nem orvosolja, hiszen az Európába vágyóknak – függetlenül attól, hogy valódi menekültek-e vagy sem – azt üzeni: vessétek magatokat a tengerbe, mi kimentünk, befogadunk és ellátást nyújtunk nektek. Ez talán a kvóták legnagyobb gondja, és emberiesség elleni bűncselekményeket is felvet a rendszert ösztönzők esetében.

A másik bűne e mechanizmusnak az, hogy a szolidaritás nevében teszi kötelezővé a migránsok befogadását. Bár a tegnap született megállapodás egyelőre négy országra vonatkozik, és elméletileg önkéntes alapú, jól tudjuk, hogy az Európai Unióban ez mit jelent. A szolidaritás, az önkéntes alapú segítségnyújtás idővel az uniós kötelezettségek megszegésével lesz egyenértékű. Nincs választási lehetőség. A renitenseket megbélyegzik és bosszút állnak rajtuk. Például az uniós források elosztásakor vagy jogállamisági eljárások során.

Az egykor halottnak hitt kvóták tehát élnek és virulnak. Akinek viszont legalább egy agysejtnyi józan esze maradt, az nem gondolhat mást, mint hogy ezt a velejéig romlott rendszert valakiknek érdekében áll működtetniük. Nem kell összeesküvéselmélet-hívőnek lenni ahhoz, hogy lássuk: a szemeink előtt zajló folyamat nem menekültválság, hanem menekültipar.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2019. szeptember 24. 12:12
Volt a régi latinoknak egy mondásuk: "Suae quisque fortunae faber est" - magyarul: Mindenki a maga szerencséjének kovácsa. Ez igazabb és súlyosabb mint minden valós és mesterséges "szolidaritás", "emberi együttérzés", "humanitárius segítségnyújtás" - vagy a sor folytatható. a lényege: elsősorban mindenkinek magának kell boldogulnia, amiben lehet segítséget nyújtani, de csak segítséget, hogy maga tudjon boldogulni. Mára minden területnek van gazdája, az egyénnek is, a nemzeteknek is, és afölött, ők diszponálnak. Ezt a jogukat semmilyen "együttműködés" nem veszélyeztetheti. Az mindig további konfliktusoknak, netán vérontásoknak veti el a magvait.
olajfa1
2019. szeptember 24. 12:07
Azért.. kíváncsi leszek, hogy pl az "Öt csillag" megszavazza-e Renzi törvényét ez ügyben... Mert akkor mindketten mennek a levesbe egy éven belül!... No és a spanyolokra is kíváncsi leszek hogy az afrikai kerítésüket akkor lebontják? Furcsa dolgok születnek a demokratikus erőszakból!
olajfa1
2019. szeptember 24. 11:58
IGEN! Ez "ipar"-szerű... AMIG A MIGRIKET NEM DOLGOZTATJÁK, HANEM AZ ADÓFIZETŐKÖN ÉLŐSKÖDNEK! Ha dolgozniuk kell akkor azonnal gyorsabban mennek vissza mint ahogyan jöttek!
Mich
2019. szeptember 24. 11:40
Itt a piros, hol a kvóta...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!