Ne rontsátok meg a gyerekeket!

2019. szeptember 17. 12:09

Országszerte összesen három alma mater néhány tucat tanulója úgy döntött múlt pénteken, hogy tüntetni kell, mert eljött az ideje.

2019. szeptember 17. 12:09
Franka Tibor
Magyar Nemzet

„A gyermek megrontása bűn. Bűn, mint az árulás vagy a hazudozás. Betanítani és kihasználni, például zsebmetszésre, koldulásra, betörésre, kábítószer-fogyasztásra vagy aljas politikai játszmákra legalább annyira főben járó bűn, mint ráuszítani az iskolára.

Országszerte összesen három alma mater néhány tucat tanulója úgy döntött múlt pénteken – na, nem magától, hanem tanári és szakszervezeti felvilágosítás, illetve felügyelet mellett –, hogy tüntetni kell, mert eljött az ideje, a következőkért: szabad tankönyvválasztás, magasabb tanári fizetések, nyelvvizsgatörvény eltörlése, alternatív iskolák számának növelése, a közművelődési törvény kihajítása. Egyikük, szemüveges, hosszú hajú lány, nevezzük szervezőnek, azt vágta a kamerán keresztül a társadalom képébe: »Azért tüntetünk, mert szabadságban akarunk élni!«

Mert aki a XXI. században tanul, az rabszolga. Legalábbis Nagy Blanka II. és néhány tanár, Szűcs Tamás PDSZ-elnök, illetve a hülyét pontos j-vel író, stúdióajtón koppanó MSZP-s Kunhalmi Ágnes szerint. Néhány, nevelőnek alkalmatlan pedagógus, mihaszna szakszervezeti aktivista, liberális és szocialista nyavalygó, meg a hozzájuk csapódó alkalmatlan szülők maroknyi serege arra tanítja, buzdítja az iskolásokat, hogy támadják meg a katedrát, építsenek belőle barikádot, gúnyolják ki a pedellust, tépjék össze a tankönyveket, rúgják fel a törvényeket, röviden: tegyenek úgy és azt, ami nekik tetszik.

Persze, hogy az éretlen tiniknek tetszik az ötlet.

De miért és mit szolgál a tanulók megrontása? A szülőnek és a tanárnak közösen kellene felelnie a gyerek cseperedéséért, és nem felhasználni őt a közös felelősség kudarcának leplezésére. Könnyebb a diákkal kimondatni – vállalva megvetését – mindazt, amit kevés pedagógus és szülő politikai dacból, lustaságból vagy csak divatos ellenállásból nem akar teljesíteni. Mondja ki a gyerek helyettük!

Követeljen tankönyvet, tanári fizetést, más törvényt, röviden »szabadságot«. A szakszervezetis Szűcs, akár barikádharcos az égetésre egybehordott tankönyvkupac tetejéről, nyíltan a tanárok, a szülők és a gyerekek összefogását, a tömegek mozgatását, meg a forradalmi idők születését sürgette: »Bemozdítani a dolgokat« – sommázta magvasan.

Normális tanár, szülő, politikus beszélhet így? A diák igen, ha ezt tanítják neki. Ráadásul egy kínkeserves biológia-, történelem- vagy matekóra helyett mennyivel »trendibb« benne lenni a tévében és fogszabályozós mosolyt dobni az iskolában maradt gyáva tanárok és osztálytársak felé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sááá
2019. szeptember 18. 16:01
A vén miépes is előkerült?
u.cserkész
2019. szeptember 17. 14:28
Esztergom, Széchenyi tér, a napokban. 30-35 fős diákcsoport ácsorog-üldögél a tér egy részén. Körülöttük, általuk eldobált szalvéta, papírpohár, egyebek. Aztán szól a tanár, hogy szedelőzködjenek, mert indulnak tovább. A gyerekek indulnának, a szemét maradt. A tanár bizonyára az Orbán-kormány oktatáspolitikája miatti túlterheltség miatt nem szólt a gyerekeknek, hogy szedjék össze a szemetüket. Végül egy idős esztergomi férfi szólt rá a gyerekekre, akik aztán összetakarítottak.
OberEnnsinnen
2019. szeptember 17. 14:26
A pedagógus-szakszervezetek egyetlen legitim, morális feladata: - sztrájkolni az iskolai erőszak ellen, - sztrájkolni a viselkedési alapszabály bevezetéséért. Minden munkának megvan az alapfeltétele. Iskolákban: a viselkedési szabályok betartása, az antiszociális résztvevők elválasztása. A tanulók fejlődésvezérelt képzést, a tanárok értelmes munkát csak így kaphatnak. Ezek az emberi (gyermeki) méltóság alapkövei. A Soros-NGO-k, jogvédők, akik ez ellen szervezkednek: a tanulók alapvető állampolgári jogait tapossák sárba, törvény- és alkotmányellenesen.
Sulammit
2019. szeptember 17. 14:01
Tisztelt Franka Tibor! Nagyon egyetértünk ezzel a jó és igaz írásával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!