Klímaapokalipszis

2019. szeptember 29. 14:53

Ne vállaljunk gyereket, mert elpusztul a föld! Ez az új elmebaj, és tolják ezerrel, ahol csak tudják.

2019. szeptember 29. 14:53
Pozsonyi Ádám
Demokrata

„Van egy újfajta baromság, ami a libsiktől ered.

Jaj, elnézést kérek, most minden bizonnyal olyan voltam, mint Horváth úr a földszint kettőből, aki – még mondjuk valamikor ’79-ben – megjegyezte két Fecske cigaretta közt a lépcsőházban, hogy jövőre vesz egy lengyel Polskit.

Minden baromság tőlük ered. A haladóéktól.

Ne vállaljunk gyereket, mert elpusztul a föld! Ez az új elmebaj, és tolják ezerrel, ahol csak tudják. Van ennek a proli verziója, amikor a nő sopánkodik a palotai piacon, hogy »erre a sz…r világra minek hozzunk még egy gyereket?«. Meg van a kultúrverzió, amikor a műanyagmentes hónap kudarcán összeomolva, a romkocsmában okoskodik a slam poetry művész, hogy »azért szüljek gyereket, hogy húsz év múlva felforrjon az agya a globális klímaapokalipszisban?«.

A neten ilyen újságcikkcímeket találtam: »Vállaljunk-e gyereket, ha elpusztul a föld?« »Vannak nők, akik a klímaváltozás miatt nem vállalnak gyereket!« »Szabad-e gyereket vállalni a klímaváltozás korában?« És persze ezt sem hagyták ki: »Hát nem Orbán fogja szexivé tenni a gyermekcsinálást.« Parádés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2019. szeptember 30. 10:48
Értem én a logikát. Minden megszületett magyarországi gyerek ártalmas hatással van a Földre. És minden algériai, tunéziai, afganisztáni, stb. bevándorló jó hatással lesz Európa természeti állapotára. Mit lehet ezen nem érteni?
Takita
2019. szeptember 29. 21:56
Egy dologról senki se ír: Az elmaradott országokban a sok gyerek a szülők időskori ellátásának a biztosítéka is. Ugyanis a széleskörű társadalombiztosítás ismeretlen fogalom. Sőt sok helyen a nyugdíj is. Itt Európában a nyugdíjas-koruak automatikusan bekerülnek az állami gondozás körébe. Ugyanazt kapják,akik semmivel nem járultak hozzá a társadalom reprodukciójához, mint azok, akik szültek, neveltek,fáradtak. Vagy másként létrehozzák a majdani ellátó rendszer humán oldalát. Ezen kellene változtatni. Pl. a gyereket nevelők TB-jének egy része egy külön alapba mehetne, amiből nyugdíjasként majd, a gyerekek számától függő, külön juttatásban részesülhetnek,
basatu
2019. szeptember 29. 21:30
A liubbantak úgy kipusztulnak mint a dinoszauruszok!
Finale*
2019. szeptember 29. 18:50
A masik libsi verzio,hogy "ne turkaljanak a mehemben ", vagy " Orbannak nem szulok " ( mintha nem maganak szulne azt a gyereket...), igazabol csak vegtelenul onzo,mivel eppen MAGAT kell megvalositania.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!