A #MeToo újabb következménye: nem vesznek fel nőket

2019. szeptember 10. 21:56

A #MeToo negatív, szándékolatlan következményei valósak és beavatkozást igényelnek

2019. szeptember 10. 21:56
Kim Elsesser
Forbes

„A nők felvételének elutasítása nem az első olyan viselkedésforma, amit rosszul érintett a #MeToo. A LeanIn.org és a SurveyMonkey múlt tavaszi kutatása szerint a férfi menedzserek 60%-a érezte magát kellemetlenül, ha munkával kapcsolatos közös tevékenységet kell nőkkel végezniük, olyanokat, mint a mentorálás, páros munka vagy közösségi élet másokkal. A Pew Research Center kutatása szerint a munkavállalók 51%-a érzi úgy, hogy a #MeToo megnehezítette az ellenkező nemmel történő érintkezést a munkahelyen. 

Fontos megjegyezni, hogy az ellenkező nemmel való interakció elutasítását nem lehet teljesen a #MeToo-ra fogni. A New York Times kutatása, amit épp a #MeToo előtt végeztek, azt jelezte, hogy a férfiak 22%-a inkább elkerülné a nőkkel való négyszemközti megbeszéléseket. De úgy tűnik, a #MeToo tovább rontott ezen a helyzeten. 

Végső soron a #MeToo egy nagy győzelem volt abban a tekintetben, hogy sikerült felhívni a figyelmet egy súlyos munkahelyi problémára. Még ez a legutóbbi kutatás is azt találta, hogy a női és férfi munkavállalók többsége bátrabban beszél a zaklatásról a #MeToo-nak köszönhetően. De a #MeToo negatív, szándékolatlan következményei valósak és beavatkozást igényelnek, mielőtt még jobban lerontják a nők esélyeit a munkahelyeken. A férfiaknak és a nőknek is meg kell érteniük, hogy úgy is tudnak munkahelyi barátságokat kötni, mentorálni, sőt, együtt utazni, hogy közben nem lépnek át határokat. Ez az egyetlen módja annak, hogy a nők egyenrangúak legyenek a férfiakkal a munkahelyen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
br-o
2019. szeptember 11. 14:16
Lehet élvezni a nagy győzelmet. Én ezt teszem. :D
Shlomo Morel, egy igaz ember
2019. szeptember 11. 13:45
Nem csoda, hogy negatív következményei vannak, hisz egy egészségtelen ajvékolás volt az egész a sok ostoba nő részéről, akik örömmel szegődtek az ilyesfajta folyamatokat működtető zsidóság szolgálatába. A metoo-s megmondóember java természetesen zsidó. - Ahogy az elkövetők nagy része is Weinsteintől kezdve Epsteinig. Ez utóbbit nem verték nagy dobra, helyette inkább fehér férfiakról beszéltek - mintha mi zsidók fehérek lennénk. Én ezért is vállalom a felelősséget, ha egyedül vagyok is ezzel 20 milliós fajtámból. Slomó
1000bocs
2019. szeptember 11. 10:22
A metoo kiváló pénzszerzési lehetőség, millió pernek nyit ajtót, üzletet tehet tönkre. Attól függetlenül hogy történt egyáltalán valami, vagy csupán egy elutasított vagy elő nem léptetett nő bosszúja az egész. Persze hogy a cégek minimalizálják a kockázatot, mi ebben a meglepő? Azokat többnyire még férfiak vezetik, akik pénzt akarnak csinálni nyavajgás helyett.
mustarharmas
2019. szeptember 11. 09:21
Hiszterizáljátok a közéletet, oszt csodálkoztok, hogy az meg hisztérikus lett....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!