A jobboldal épp átforgatja a klímaügyet

2019. augusztus 02. 22:51

Ez a következő évek egyik legfontosabb politikai ügye, amit a baloldali-liberális, zöld ellenzék újra elveszíthet.

2019. augusztus 02. 22:51
Pető Péter
Pető Péter
Facebook

„Aránylag divatos a Fidesz intellektuális és politikai teljesítményét lebecsülni, pedig. Most például mutatom a zöld esetpéldán át, ami éppen történik, hogy miként forgatják majd át a klímaügyet. A kormányzat legjobb agyai már kezdik elmagyarázni, miért kell beépíteni a saját gondolkodásukba, egyáltalán, miért természetellenes, hogy nem ott van. Így hamarosan az orbáni beszédekbe is bekerül majd a szerte a világon fékezhetetlenül előtérbe kerülő gondolkodás, mi meg nézhetjük, hogyan teszik integráns részéve ezt annak az orbánista történetnek, amely eddig leginkább tagadta az egészet. Kérdés, az ellenzék hagyja-e, hogy ezt a fontos ügyet is elvegyék tőle.

Tehát a felszínen.

Magyar Nemzet, címlap, 2019.05.21.: “A klímavédelem mögé bújva manipulálják a választást”.

Bayer Zsolt, 2019.05.28.: "Igen, a "klímakatasztrófa" a legjobb üzletek egyike, a "zöldpolitika" pedig a globalizáció egyik fedőszerve."

Orbán János Dénes, 2019.07.31.: "Most azonban megtalálták maguknak a klímahisztériát, és kezd elszabadulni a pokol. Itt ugyanis jövendölésről van szó, nem egy konkrétumról. És sajnos úgy tűnik, ez minden eddigi baromságnál hatásosabb."

Mindeközben.

Orbán Balázs államtitkár, 2019.08.01: "Így mielőtt egy lehetséges jobboldali zöldpolitika sarokkérdéseire rátérnénk, muszáj számot adnunk azzal, miért nincs jó kezekben a környezetvédelem a globalista, baloldali térfélen. (...) A környezetvédelemnek és a zöldpolitikának hosszú időre visszamenőleg van jobboldali hagyománya. A közép-európai rendszerváltozások idején például a környezetvédelem az egyik legfontosabb mobilizáló tényezővé nőtte ki magát az elnyomó kommunista diktatúrával szemben. (...) A politikai jobboldalnak a jövőben sem szabad hagynia, hogy a baloldal továbbra is monopolizálja a környezetvédelem és a zöldpolitika ügyét."

Schneller Domonkos helyettes államtitkár, 2019.07.30.: "Nem látom be, hogy a szemünk láttára zajló éghajlatváltozás tagadása mitől is volna konzervatív virtus. (...) És nem azért kell foglalkoznunk az éghajlatváltozás, a globális felmelegedés elleni küzdelemmel, mert az EU erre kényszerít bennünket, hanem annak ellenére, vagy azzal együtt kell komolyan vennünk, hogy jelenleg az EU-ban (is) ez a trend."

Kíváncsi vagyok, a Fidesz képes-e lesz-e az ügyért zajló politikai meccset is megnyerni, ahogyan például a migrációt kicsavarta a Jobbik kezéből. Nyilvánvaló, hogy ez a következő évek egyik legfontosabb politikai ügye, amit a baloldali-liberális, zöld ellenzék újra elveszíthet. És nekik csekély káröröm lesz nevetgélni a szellemi szolgákon, akik holnaptól annak ellenkezőjét mondják majd mint eddig, ha közben Orbán Viktor újabb mezt lesz képes felvenni, képes lesz történetébe és közpolitikájába integránsan beilleszteni a zöld programot. Azaz megvédeni a klímát, vízióját pedig az eddiginél is sokrétűbbé tenni.

A politika nem sajtótájékoztatókon és tévéstúdiókban dől el, hanem az ilyen meccseken. Ezt most megint élőben nézhetjük majd.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Joe Calve
2019. augusztus 04. 16:59
Amikor a Haley üstökös Föld közelbe került, több százezer gázálarcot eladtak csak Angliában, mert a "művelt" brit alattvaló jártas volt a tudományokban és tudta, hogy az üstökös csóvája gázfelhő, ergo mikor a Földet érinti, a gáz leszáll és mindenki (aki nem vásárolt gázálarcot) megfullad majd. Tudjuk, mi lett a vége: nem fulladt meg senki. Így a gázálarc felesleges volt. 2000 hajnalán ugyebár minden szolgáltatásnak le kellett volna állnia, mert a komputerek majd megmarhulnak a sok nulla láttán... Akkor jött a maya világnaptár, amit abbahagytak jegyezni, ego eljön a világvége... Most itt van ez a koravén, rondácska svéd hülyegyerek, akinek a szülei is valószínű nem teljesen egész normálisak, és beindult a szokásos hűhó a "világ megmentésére" Jogos ötlet a kormány részéről épeszű emberek kezébe adni ezt a jelenséget, mint az ilyen Pető-féle suttyók kezében hagyni a nép marhítása és cukkolása céljából...
Peter8811
2019. augusztus 04. 08:39
Baloldalnak kifejezett klímavédelme volt elvették a földeket, hogy a parasztok ne tudják szennyezni a környezetet, megfelezték a nyugdíjat hogy a paraszt ne tudjon fűteni 1800 Ft-ra emelték a víz/csatornadíj köbméter árát hogy minél kevesebb szennyvizet kelljen tisztítani. Hajrá MSZP/DK/LMP/JOBBIK/ÁVH!
luisbathhelena
2019. augusztus 03. 22:18
Pető uram, a cikkéből látszik hogy a ballibsiknek a klímakérdés elsősorban és mindenek felett POLITIKAI kérdés, ammellye-meglátásuk szerint -ütni lehet a jobboldalt. Na de mi van akkor h a aobboldal is a klímaügy mellé áll? Elárulom, 2 lehetőség van: 1. Nagy halleluja mellett meggállapítják hogy győztek ebben IS, a jobboldal meghajolt, mindenki menti a klimát (0 esély), de Paksot továbbra is bezárni, majd szélkereppel hajtjuk a Teslát. 2. 5 perc alatt áthangolják magukat, fölköpnek, aláállnak és kijelentik hogy a klímavédelemnél nagyobb kamu nincs, a földtörténet tele van felmelegedési periódusokkal, vesszen Orbán és Paks.(100% esély) (Amennyiben OV kijelenti, hogy az emberi ürülék nem ehető, ezek másnap a Kossuth téren szívlapáttal tömik magukba, hogy ellentmondjanak)
Lotti
2019. augusztus 03. 20:49
Petya, sikerülni fog ! A liberális Soros palánta Viktor príma érzékkel váltott köpönyeget (csak kifordította) '92 - '93-ban. Most is elveszi majd az ellenfelek játékszerét. A Mandi nyuggerei némi spättel aztán követeik. De a lemaradást aztán túlbuzgósággal hamar feledtetik. Orbán ezért zseniális politikus. Az itteni hívei pedig bármerre fordul, csápolnak neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!