Mi a tétje Kelemen Hunor államelnöki kampányának?

2019. augusztus 30. 17:41

A Fidesz nagy dózisú cukrot pumpál a romániai magyar testbe.

2019. augusztus 30. 17:41
Kulcsár Árpád
Transindex

„Először is a Fidesz már most is jelentős médiafölényben van Erdélyben az RMDSZ-hez képest, és ez a folyamat nem látszik lelassulni. Másodszor, mert a jelentős pénzeket a Fidesz csak a legritkább esetben szórja az RMDSZ-en keresztül vagy az RMDSZ-hez köthetően. Harmadrészt, mert az RMDSZ-ben olyan új politikusi nemzedék jön fel, amely sikereit tekintve jobban lesz köthető a Fideszhez, mert a Fidesz hozta őket helyzetbe, a Fidesz tömi ki őket, és politikai szocializációjuk jelentős részét is a Fidesztől, s ezen túl nem ritkán a legkeményebb NER-es vonaltól kapják.

Nagyon nehezen képzelhető el, hogy a felsorolt, saját mozgásterét perspektivikusan nagyon leszűkítő fejlemények elkerülnék Kelemen figyelmét. Ellenkezőleg. Viszont, amit Kelemen Hunor bírálói nem akarnak észrevenni, az az, hogy az új stratégiai partnerség csak azért nem küldte térdre az RMDSZ-t, mert Kelemen Hunor nem szorgalmazza a feltétlen kapitulációt, és csapata pedig csak részben teljesíti az elvárásokat, amelyeket a Fidesz támaszt. Antal Árpádnak vagy Tamás Sándornak nem lenne nagy gondja azzal, ha az RMDSZ a Nemzeti Együttműködés Rendszere afféle ügyes kis helyi franchise-ként működjön. Kelemen gyomra, szemben minden felszínes leegyszerűsítéssel, ezt nem veszi be. Ennek ellenére az RMDSZ mégiscsak lassú, csendes, de biztos neresedésen megy keresztül.

A Fidesz nagy dózisú cukrot pumpál a romániai magyar testbe, és ez még önmagában nem is lenne komoly baj, ha ezzel egy időben nem nyomna be ópiátokat is. Lehet, hogy a dózist Kelemen Hunor nem tudja már kontrollálni, de az arányt az anyagok között még igen. Valójában ez a rejtett agendája, s ez a maga rendjén nagyon is tisztességes agenda. Nem valami napóleoni, de nem is goebbelsi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. szeptember 01. 07:53
Viszont te nagyon le vagy eresztve. Nyomjak rajtad vagy kettőt?
Balango
2019. augusztus 31. 09:08
Mielőtt sokat foglalkoznánk a cikkel, javaslom mindenkinek, hogy nézze meg Kulcsár Árpád FB profilját. Alaposan. Aztán ha megnézte, döntse el, hogy kell-e akár egy percet is fordítania egy ilyen ember írására.
tolan
2019. augusztus 31. 07:40
Úgy tűnik ezeken a határokon túli magyarokon az Isten se tud segíteni! Ez a figura nem annyira elszigetelt jelenséget képvisel ám Erdélyben! Okoskodás, okoskodás a köbön, mert ezek a Kulcsár-félék mindenkinél és mindennél mindent jobban tudnak... Közben a magyarok száma folyamatosan csökken Erdélyben, érdekérvényesítő képessége is, de ez nem zavarja Kulcsárt! Kelemen Hunor, meg a NER, meg Orbán Viktor a legnagyobb problémája... Az erdélyi magyarság Trianon után még senkitől sem kapott akkora segítséget (anyagiakban, kulturális, tudományos megbecsülésben, stb.), mint Orbán Viktor kormányaitól... Valószínű egy Gyurcsány-rezsim jobban megfelelne az ilyen Kulcsár-féléknek, egy olyan rezsim, amely szarnak sem tekinti a határon túli magyarságot...
Peter8811
2019. augusztus 30. 23:00
Még mindig jobb hogy te anyut pumpálod a kis dózisoddal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!