Mennyire antiszemita párt a német AfD?

2019. augusztus 16. 20:00

Mint minden új párt, az AfD is vonzotta az őrülteket és szélsőségeseket.

2019. augusztus 16. 20:00
Krisztina Koenen
Krisztina Koenen
Neokohn

„A kérdés most az, hogy megalapozott-e az a vád, hogy az AfD rasszista, idegengyűlölő, antiszemita párt? A program alapján semmiképpen sem. De nyilvános fellépéseken a pártvezetők több ízben legalább is kétértelműen fogalmaztak, és bizony vannak az AfD-tagok és támogatók között, akik fajgyűlölő és antiszemita nézeteket vallanak. Mint minden új párt, az AfD is vonzotta az őrülteket és szélsőségeseket. Ennek részben a pártvezetőség is oka.

Amikor 2015-ben elbúcsúztak a liberalizmustól és áttértek egy baloldali retorikára, az államközpontú gazdaságpolitikát hirdették, antikapitalista és Amerika-ellenes elképzeléseket kezdtek hangoztatni. Ahol a globális kapitalizmuskritika és az Amerika-ellenesség otthon van, ott nemsokára feltűnnek a különböző, legtöbbször antiszemita összeesküvéselméletek is.

A szerző maga is részt vett rendezvényeken, ahol a közönség elkezdett ilyen irányú megjegyzéseket tenni, a referensek pedig hol ellentmondtak, hol nem.

Időközben az AfD egy kisebb része érezhetően radikalizálódott. Ennek egyik oka minden bizonnyal az iszonyúan erős állami és sokszor erőszakos baloldali nyomás, amely sokakban a tehetetlen düh érzését erősítette. Az AfD elleni erőszakos támadásokat, vendéglők szétzúzását, privát lakások megostromolását, autók felgyújtását, emberek inzultálását sem a rendőrség, sem a jogi szervezetek nem követik komolyan, miután legtöbbször az ún. antifasiszták az elkövetők.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. augusztus 17. 20:30
"Mennyire antiszemita párt a német AfD?" Nem eléggé.
Da Vinci
2019. augusztus 17. 18:29
Wáháhá! Az AfD tele van zsidókkal, az benne a vicc! Google fordítóval is érthető : https://de.m.wikipedia.org/wiki/Juden_in_der_AfD
Anonymtalan
2019. augusztus 17. 15:08
A kérdés inkább az, hogy mennyire antiszemita a sok importált arab.
Bokros Birka
2019. augusztus 17. 10:13
Amennyire a zsiráfok érdeke szolgálja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!