Morál migránsokkal

2019. július 12. 12:01

A humanitárius szervezetek együttműködve kalóz felebarátaikkal Afrika fölös lumpenproletariátusát zúdítják Európára, miért ne?

2019. július 12. 12:01
Tamáska Péter
Magyar Hírlap

„A lampedusai eset morális viharfelhőket rajzolt a német média égboltjára: a második világháború minden boldogtalan emléke felrajzott a baloldali és liberális agyakban. Tiltakozni minden rendőri, minden törvényes megoldás ellen! Antifának lenni! Hát nem a bécsi Karl Kraus mondta jó száz évvel ezelőtt, hogy botrány csak akkor van, ha a rendőr is megjelenik? A nácizmus szörnyű csapásának elfojtása után még Lampedusa is? A humanitárius szervezetek együttműködve kalóz felebarátaikkal Afrika fölös lumpenproletariátusát zúdítják Európára, miért ne? Ezt az ósdi földrészt túlnyomó részt kiégett, magányos és szomorú emberek lakják, akik úgy fogják fel az életet, mint egy feladatot, amelyet a saját ízlésük szerint igyekeznek megoldani. Ennek vége! A migráns nem mumus, és nem a civilizáció a tét. A tét a szabadság!

Nem mondható hát véletlennek, hogy a szociáldemokrata Katarina Barley – akkor még Merkel asszony minisztereként – egy idei farsangi bulin az üldözött amerikai Szabadság-szobor maskarájában tréfásan menedékjogot kért Berlintől, és hogy ezt a performance-t a Süddeutsche Zeitung történelmi pillanatnak nevezte. A Bayerische Hof termében a Focus kolumnistája szerint a bátor és szókimondó német kancellárnak azért is tetszett annyira ez a jelenet, mert ha tréfásan is, de megmutatta Németország igényét a világ morális, új erkölcstanítói vezetésére. Azaz létrejön az Oberkommando der Weltmoral (a Világerkölcs Főparancsnoksága), rövidítve OKW – írja Michael Klonovsky a Junge Freiheitben, és ne csodálkozzunk, ha Németországon röhög az egész világ. Igaz, egyszer már volt egy OKW, az Oberkommando der Wehrmacht – folytatja Klonovsky –, amelynek vezetői, bár rettegtek tőlük és tehetségesek voltak, ugyancsak rosszul mérték fel a lehetőségeiket. A német vezérkar egyszer 1918 márciusában tévedett, amikor kikényszeríthettek volna egy paritásos békét az antanthatalmakkal, egyszer pedig 1939 szeptemberében, amikor azt hitték, mégsem lesz nyugati front.

Nos, ma az új OKW-nak köszönhetően – így az olvasói kommentárok – annak, aki az NSZK-t el akarja foglalni, nem a Bundeswehrrel kell szembenéznie, egyszerűbb, ha átsétál a határon. Sokaknak tetszik Radoslaw Sikorski volt lengyel hadügyminiszter mondása, hogy az 1945 és 2019 májusa közt eltelt hosszú időben csak egy dolog maradt változatlan: a Luftwaffe, amelynek akkor négy bevethető gépe volt, és ma sincs több. Hogy mit is akar Flinta-Uschi, azaz Ursula von der Leyen Európa élén? A káosz, amit a német hadseregben teremtett, Brüsszelben rég megszokott. Vagy csak a politikában most már megkövetelt nőkvótát teljesítik a kiválasztásával? S amíg az unió alkudozik, az illegális bevándorlást elősegítők jó üzleteket kötnek? A migránsvédő moralizálás mit sem segít azon a tényen, hogy az azonos érdekűeket, az egy országban élőket nem védik az illegális bevándorlók ellen, és a határokon nincsen rend.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
raber
2019. július 13. 20:36
Sajnos, nagyon igaz. Hiába, a "költő" pont azokkal a szavakkal tudja megragadni a lényeget, amit pontosan érzünk itt belül, csak nem tudtuk ilyen jól megfogalmazni.
néhai Ch.Pilot
2019. július 13. 18:16
Valóban, ez a helyzet. "A humanitárius szervezetek együttműködve kalóz felebarátaikkal Afrika fölös lumpenproletariátusát zúdítják Európára, miért ne?" Ezért várják itt őket tárt karokkal a szocialisták, liberálisok, zöldek - az európai lumpenprolik.
zakar zoltán béla
2019. július 13. 11:16
A lényeg, itt leírva!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!