Ausztria mintha menekülne

2019. július 25. 09:03

Úgy általában a történelmünk során sem előztünk meg nagyon senkit, és minket sem más, aki tendenciózusan mögöttünk volt.

2019. július 25. 09:03
Nagy N. Péter
168 Óra

„Ráadásul miközben előzgetjük egymást itt a térségben, a tömb masszívan és tartósan az elöl járók mögött nyeli a kilométereket, miközben ezekhez az átlagos teljesítményekhez is zseniális részhajrákra, kemény megoldások sokaságára van szükség. De nagy egészében vajon mitől lenne minden másképp? Meglehet, úgy általában a történelmünk során sem előztünk meg nagyon senkit, és minket sem más, aki tendenciózusan mögöttünk volt. Olyan ez, mint a jéghoki, túl bonyolult játék ahhoz, hogy új ország törjön be a legjobbak közé, de ahhoz is, hogy onnan kiessen valaki.

Ezen belül nem Bécset kéne most utolérni, menekül szegény előlünk emberesen, hanem Pozsonyt. Közelebb is van. Nem hokiban, mert ott egy másik földrészen. Ha mindenáron versenyezni akarunk, tegyük, mert nem is tehetünk mást, de nagyobb pénzeinkkel ne magunkra fogadjunk. A szakirodalom először is a fejlődő, meglóduló országok szükségszerű megtorpanási fázisára hívja fel a figyelmet, ami Brazíliára például éppen úgy érvényes, mint a volt szocialista tömbre.

Ez még előttünk áll. Csak valami eredeti, akár szervezési ötlettel lehet innen elmozdulni. Komoly érvrendszerek szólnak amellett is, hogy a tempót diktáló európai mag és az újak tartósan külön úton maradnak, hiszen utóbbiak a fejlettebb régió tőkebefektetéseit használják, ami eleve kijelöli a szerepeket. Esély az innovációs készségekben, a kitörési energiákban van. A volt szocialista országok gyors ütemben kezdtek is fölzárkózni a felsőfokú iskolázottságban, de a helyzet sajnos változik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alter_ego
2019. július 26. 15:40
Extra Hungariam non est vita, si est vita, non est ita (Magyarországon kívül nincs élet, ha van is élet, az nem olyan.)
atila68
2019. július 26. 10:44
Sátrakban laktunk hit nélkül cserekereskedelemmel, mikor a germánok már kővárakat építettek fallal, templommal, és minden hétvégén misével piaccal. igazad van hüjegyerek(sic!) nem értél utol senkit és semmit.
röviden
2019. július 25. 15:57
Sejtem, mit akart volna, de nem sikerült. Legközelebb.:)
balbako_
2019. július 25. 14:57
Liberális duma. Most ugyan jól állunk, de majd .... és ez így megy 10 éve. Amúgy fel kell lapozni azt a dumacunamit amit Orbán okozott amikor a munkanélküliség felszámolásáról szólt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!