Von der Leyen köteleződjön el egy jogállamiságot védő mechanizmus mellett!

2019. július 11. 22:34

Elvárjuk a világos elköteleződést a klímavédelem iránt.

2019. július 11. 22:34
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Köszönjük Ursula von der Leyennek, az Európai Néppárt bizottsági elnökjelötjének, hogy válaszolt a kérdéseinkre! Dacian Cioloş, a Renew Europe frakcióvezetőjével ma nyílt levélben tájékoztattuk von der Leyen minisztert a frakció prioritásairól és elvárásairól a Bizottsági elnökjelölt felé.

Főbb elvárásaink, a teljesség igénye nélkül:

1. Ragaszkodunk ahhoz, hogy a Bizottság elnöke nagyon világosan elköteleződjön egy, a jogállamiságot védő mechanizmus létrehozása mellett. Ennek a mechanizmusnak tartalmaznia kell egy szankciórendszert is a jogsértések kezelésére, és annak biztosítása érdekében, hogy minden tagállamban tiszteletben tartsák az alapvető európai értékeket és európai jogszabályokat.

2. Létre kell hozni egy intézményt az európai demokrácia állapotának felmérésére (Conference for Europe). Az új rendszernek helyettesítenie kell a csúcsjelölti rendszert egy közvetlenebb, demokratikusabb rendszerrel, amelyben valóban érvényesül az európai polgárok akarata.

3. Elvárjuk a világos elköteleződést a klímavédelem iránt, és hogy támogassa azt a célt, hogy 2030-ra jelentősen csökkentsük a karbonkibocsátás, és így ezzel Európa szénlábnyomát is.

4. A Bizottság munkáját átláthatóbbá és hatékonyabbá kell tenni, csökkenteni kell a bürokráciát, és kompetens, az európai értékek iránt elkötelezett biztosokat kell választani.

5. Egyértelmű elköteleződést várunk a valódi európai digitális gazdaság megvalósítása és az innováció támogatása mellett.

Csak akkor tudjuk támogatni von der Leyen minisztert az Európai Bizottság elnöki posztjára, ha többek között világos és egyértelmű elkötelezettséget tud vállalni ezeken a területeken.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kola
2019. július 12. 21:13
Remélem meg lesz a következménye a magyar ellenes politizálásodnak te szakadt mocskos riherongy.
Mich
2019. július 12. 15:50
Akkor téged kizárnának, Kata!
Akitlosz
2019. július 12. 15:42
Cseh Katalin nincsen abban a helyzetben, hogy dirigálhasson von der Leyennek. Eldöntheti, hogy megszavazza vagy sem, már ha a frakciója ezt a döntést megengedi neki és ennyi.
Mutimi
2019. július 12. 15:28
Ez a nő úgy viselkedik, mint egy elefánt a porcelánboltban. Kinek ennyi adatott intellektusból, kinek annyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!