Amikor a mama nézi a fiát szex közben, de csak hogy segítsen

2019. június 22. 11:54

A bonobó anyák szinte bármit megtesznek azért, hogy fiuk a kiszemelt nősténnyel párosodhasson.

2019. június 22. 11:54
Mózes Zsófi
Dívány

„A csimpánzok mellett a bonobók az egyik legközelebbi rokonaink. A Kongó-medencében élő, ma már veszélyeztetett majmokat hivatalosan csak 1928-ban fedezték fel. A nőstények körülbelül kilencéves korukban válnak ivaréretté, ekkor elhagyják a családjukat, és új csapatba költöznek: így kerülik el a vérfertőzést, illetve növelik a faj genetikai diverzitását. A családban maradó hímek viszont később is szoros kapcsolatot ápolnak az anyjukkal.

A bonobó anyák ugyanis szinte bármit megtesznek azért, hogy fiuk a kiszemelt nősténnyel párosodhasson. Megpróbálnak közelebb kerülni a nőstényhez, mert ezzel növelik a saját fiaik lehetőségeit, majd amikor létrejön a nász, őrzik a fiatal párt az aktus ideje alatt, hogy semmi ne zavarja meg őket. Sőt, attól sem riadnak vissza, hogy megzavarják más hímek közösülését, ezzel is a fiuk esélyeit segítve.

És a kutatások szerint ez a magatartás megtérül: azok a hímek, akiknek az anyja hozzájárult a párzás sikerességéhez, körülbelül háromszor nagyobb eséllyel nemzenek utódokat, mint azok a bonobók, akiknek az anyja korábban elhagyta a csoportot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. június 24. 08:28
VICC Tehenét viszi el egy gazda mesterséges megtermékenyíitésre az állatorvoshoz. A "szakember" HÁTULRÓL belenyomja a jószág megfelelő szervébe azt a "HURKATÖLTŐ" -szerű ketyerét amiben az állati sperma van és kezdi belényomni a LÉT a tehénkébe"--annak rendje és módja szerint. Egyszercsak--e művelet közbe'-- hátrafordul a jószág nagy busa tehénfejével, és jámbor-jóságos tehénszemmel ajkát szóra nyitva imígyen szóla: "DOKTOR ÚR! LEGALÁBB EGY PUSZIT!!!"
raber
2019. június 23. 21:01
Tényleg közeli rokonok lehetnek... Az emberanyósok is mindent megtesznek, hogy csak az őáltaluk választott nő "párosodhasson" a fiúkkal. A nekik nem tetsző nőt igyekeznek elüldözni, és a fiaikat kézben tartani...
syphax
2019. június 23. 16:46
Nem basszták meg ezt a cikkiró zsófit rendessen-magyarán, ahogy kell, azéé' CSÁMCSOG ilyen hévvel a majmok szexuális életérül...alighanem.
Kegyes urunk Karolus
2019. június 23. 09:23
A fizimiskádat elnézve, valóban a bonomók lehetnek a legközelebbi rokonaid.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!