Megvan, miért omlott össze az MSZP: Lengyel László a választás napjának hajnalán megátkozta őket

2019. május 28. 15:30

Lengyel László az a kötött mellényes ember, aki annak ellenére tud elismert politológus-elemzőként létezni, hogy a jóslatai nemhogy nem szoktak bejönni, hanem egyszerűen soha nem jönnek be.

2019. május 28. 15:30
Szily László
Szily László
444

„Vasárnap reggel hét óra nulla nullakor, a szavazóhelyiségek megnyitásának pillanatában élesítette a Népszava Lengyel László »Népszavazás egy új Európáról és egy új Magyarországról« című cikkét. A szerző az EP-választás tétjét és esélyeit latolgató írás dereka táján rejtette el az Átkot, ebben a szakaszban:

»Az észszerű választás ismét a taktikai: minél több embernek el kell menni szavazni a legerősebbre, a legesélyesebbre. Ez az ellenzéki szavazatok maximalizálása. Tetszik, nem tetszik, a legesélyesebb az 1-es, az MSZP-PM lista. Nem jó, nem rossz: esélyes.«

Szegény MSZP-sek, ha ezt időben olvassák, már kora reggel elvégezhették volna a gyászmunkát, jól kisírhatták volna magukat, és akkor nem kellett volna olyan piros szemmel kiállniuk este a sajtó elé, mint szegény Ujhelyi Istvánnak. Lengyel László ugyanis továbbra is tévedhetetlen.

Ha vannak gyermekek is az olvasók között, az ő kedvükért mondom, hogy Lengyel László az a kötött mellényes ember, aki annak ellenére tud a rendszerváltás óta elismert - de legalábbis az írásaiért honoráriumot kapó - politológus-elemzőként létezni, hogy a jóslatai nemhogy nem szoktak bejönni, hanem egyszerűen soha nem jönnek be  és amelyik olyan típusú, hogy létezik ellentéte, akkor annak pedig mindig az ellentéte jön be. Lengyel – akinek a leghíresebb jóslata talán az volt, hogy Boross Péter miniszterelnök nem fogja kiírni az 1994-es választásokat, hanem katonai puccsot hajt végre – emiatt kapta Tamás Gáspár Miklóstól a »fordított Kasszandra« eposzi jelzőt. A még kisebb gyermekek kedvéért mondom, hogy TGM nem arra gondolt, hogy Ardnazssak: Kasszandra egy olyan jósnő volt, akit azzal átkoztak meg, hogy senki sem hitte el a jóslatait.

De ez régi, jól ismert sztori és Lengyelben nem is ez a legcsodálatosabb. Mégcsak nem is az, hogy ezt a szuperképességét harminc plusz év alatt sem veszítette el. Hanem az, hogy mind a mai napig ugyanazzal a rezzenéstelen határozottsággal mondja be a fordítva elsülő jövendöléseit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amondó
2019. május 31. 00:59
A politológusok tücsköt-bogarat összehordanak. (Ezért fizetik őket.) A valóság pedig egyszerű. A DK és az MSzP választási eredményeinek aránya megegyezik Dobri és Bangóné értelmi képességeinek arányával.
AKissLaci
2019. május 29. 14:11
Ne röhögjetek, inkább jósoltassunk vele: Laci bácsi, most tessék azt jósolni, hogy az önkormányzati választáson a Fidesz egyetlen helyet sem fog megnyerni! Na. Kész. Háromharmad.
orion
2019. május 29. 13:41
MSZP-PM lista Már régen nem PM, csak P. Magyarországot elhagyták a nevükből. (Onnan IS.) Ezt egy ilyen érdemtelenül futtatott éttermiséginek is illene tudni, mint Lengyel.
Budai Katalin
2019. május 29. 02:19
"de tény, hogy valamivel többen szavaztak Orbán ellen, mint mellette. " Ki nem állhatom ezt a dumát, amit biztosan az internacionalisták találtak ki és évtizedek óta mantráznak. Egy választáson egy normális lelkületű országban nem valaki ELLEN szavaznak az emberek, hanem VALAKIÉRT. Vegyük például a németeket. Ki ellen szavaznak ott az emberek, ha végül a CDU- CSU és az SPD nagykoalíció kormányoz? A CDU szavazók a CSU és az SPD ellen? Vagy a CSU szavazók a CDU és az SPD ellen és így tovább? Csak Magyarországon van ez az idiotizmus, hogy itt az emberek nem a meggyőződésük szerint, hanem valaki ellen szavaznak? Ha igen, akkor ez az ország tele van idiótákkal.:-((((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!