Manfred Weber kosarat adott és kapott

2019. május 11. 14:33

A magyar kormányfő megelégelte az unió kizárólagos, ellentmondást nem tűrő irányszabását, amelyet az Európai Néppárt és Weber is egyre erőteljesebben képvisel.

2019. május 11. 14:33
Száraz Dénes
Ma7.sk

„Azt hitte az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője és európai bizottsági elnökjelöltje, Manfred Weber, hogy ha kijelenti, nincs szüksége az elnökké választásához a magyarok szavazataira, a magyarok ennek ellenére gondolkodás nélkül, néppártosan és fegyelmezetten mégis rá fognak szavazni!

Most azonban nagyot tévedett! Hiszen ez pont olyan lenne, mint amikor a szerencsétlenkedő, kikosarazott férfi egy nagy kosár virágot küld a szerelmének hitt hölgynek azt hajtogatva, ha nem is kellek neked, én akkor is téged választalak! A képzeletbeli bajuszok tehát összeértek újfent!

A magyar kormányfő megelégelte az unió kizárólagos, ellentmondást nem tűrő irányszabását, amelyet az Európai Néppárt és Weber is egyre erőteljesebben képvisel. De nem mondhatjuk azt sem, hogy meggondolatlanul teljesen önálló utat igyekszik járni Magyarország, mert ez ebben a nagy európai térségben kockázatos lenne egy kis ország számára.

Orbán van olyan tapasztalt és taktikus politikus, hogy még az EP választások előtt felméri az erőviszonyokat, és előre látja az európai dolgok alakulását, amely akár kicsúcsosodhat odáig is, hogy az EP választásokat követően nem lesz akkor szüksége a Fidesznek a Néppártra, mint fordítva. Senki se tartózkodik szívesen azon a helyen, ahonnan kinézik őt az önálló véleménye miatt, sőt ráadásul megtorlásként fel is függesztik ottlétét."

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2019. május 13. 07:22
MEGSZÓRNI MINDEN ÚJSÁGOT A MOCSKOS KORRUPCIÓS ÜGYÉVEL!
Akitlosz
2019. május 11. 23:45
Választási kampány van. Szóval hiba az ilyen kampányidőszakok eseményeiből kiindulni. Ilyenkor látványosan nem szeretik egymást a konkurens politikusok, de ez a választások után egy csapásra megváltozik a következő kampányidőszakig.
tango47
2019. május 11. 18:58
Weber szerintem túltolta a biciklit Orbánnal kapcsolatban. Meg volt már a jele, hogy Orbánnál elfogy a cérna, de a választás előtt meglepő volt, hogy ejtette Webert. Volt Orbánnak favoritja már akkor, amikor Juncker volt az egyik aspiráns: úgy hívják, hogy Michel Barnier (az EU brexit-ügyi főtárgyalója), aki rendelkezik politikai teljesítménnyel (többször volt miniszter), nem úgy, mint az ebből a szempontból múlt nélküli Weber.
zakar zoltán béla
2019. május 11. 17:07
Tiszta beszéd!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!