Europexit

2019. május 09. 09:33

Hosszú évtizedeken át közmegegyezés volt abban, hogy az európai projekt egyre szorosabb együttműködést, egyre mélyebb integrációt jelent.

2019. május 09. 09:33
Kárpáti János
Népszava

„Hosszú évtizedeken át közmegegyezés volt abban, hogy az európai projekt egyre szorosabb együttműködést, egyre mélyebb integrációt jelent. A haladás persze nem volt egyenletes és szakadatlan. Aki a Lajtától keletre jóval a rendszerváltás előtt is látott tévéhíradót, az emlékezhet arra, hogy a kommentátorok időnként a tenyerüket dörzsölve lelkendeztek: most sem nem sikerült előre lépni a Közös Piac tanácskozásán az egységesítés felé. Számukra is egyértelmű volt, hogy az összehangolás a siker, a széthúzás a kudarc. Aztán valahogy mégis csak előbbre jutott Európa, néha aprókat, néha nagyobbakat lépve.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. május 09. 17:18
Kárpátiék Lánya, Kiment Amerikába. Kábítószertől lett kába. Aztán haza jött a picsába . Úgy gondolta semmit nem veszt, S megalapította az SZDSZ-t.
IV. Fawkes
2019. május 09. 17:13
Kárpátiék lánya elment Amerikába, a nagybácsi meg itthon ugat hiába. Énekli: ExBoldizsárné
Megtalálta
2019. május 09. 17:09
Nem tudom dekódolni a válaszát.
Peter8811
2019. május 09. 17:00
A Lajtától nyugatra meg nézték a TV híradókat és és csak sóhajtoztak " Ó de jó lenne ha nálunk is Bokros Lalyos reformálná a nyugdíjat és legalább egy olyan újságunk lenne mint a Népszava a Kárpáti Géniusszal, a Czurikecájtung helyett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!