A türelmetlen Z generációról

2019. április 10. 20:52

Az Y- és a Z-generáció természete meglepően türelmetlen, ami karrierükben és munkához fűződő viszonyukban nem feltétlen jelent pozitív tulajdonságot.

2019. április 10. 20:52
Ács-Fehér Kinga
20on

„A Z-generáció (1996-2010 között születettek) tagjai még csak rövid ideje vannak jelen a munkaerőpiacon, így messzemenő következtetéseket levonni igencsak nehéz. Egy biztos: a digitális kor szülöttjei már most nagymértékben formálják a jelenlegi munkavégzési szokásokat. Türelmetlenebbek és agilisabbak elődeiknél: folyamatosan új impulzusokat, fejlődési lehetőségeket és kihívásokat keresnek mindennapjaik során. Az Y-generációs társaikhoz hasonlóan ők is magas elvárásokat állítanak fel az őket foglalkoztató cégekkel szemben.

Vérükben csordogál a multitasking képessége, megosztott figyelmükre nem hátrányként, hanem előnyként tekintenek. Igenis igénylik a változatos, összetettebb feladatokat: ez pedig azért jó hír, mert az előrejelzések szerint a következő 3 évtizedben a jelenlegi foglalkozások legalább 50 százaléka automatizálódni fog. Ez annyit tesz, hogy az ezredfordulós fiatalok java olyan pozíciókban fog dolgozni, amelyek most, 2019-ben még nem is léteznek. (Pár évtizede a social media content manager, a data scientist és a growth hacker munkakör is ismeretlen volt.)

(...) 

Az Y- és a Z-generáció természete meglepően türelmetlen, ami karrierükben és munkához fűződő viszonyukban nem feltétlen jelent pozitív tulajdonságot. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2019. április 11. 21:15
Mikor legutóbb interjúztattunk, mindenkit egy időpontra hívtunk be, nem jelöltünk ki sorrendet. Figyeltük ki, hogy reagálja le. Sok minden ott eldőlt.
Mutimi
2019. április 11. 14:23
Az a ciki, hogy az iskolaérettség ennél többet kíván meg. Nem kell ám minden hibát adottságként kezelni. Lehet fejlődni is.
sors
2019. április 11. 14:16
Ezek a tüneket inkább kórosságra utalnak. Nem kellene csak úgy empatikusan közelíteni ehhez, mert a többség nem ilyen. Ezek csak a köcsögök köztük.
Gyéressy Károly
2019. április 11. 09:25
Már ez a betűjeles generációzás is a beképzeltség jele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!